Интересни събития този уикенд (28-30 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (28-30 октомври)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (28-30 октомври)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СМЯНА НА ВРЕМЕТО - ПРЕМЕСТЕТЕ ЧАСОВНИЦИТЕ в събота срещу неделя

В 4:00 ч. сутринта на 30 Октомври 2016 г. (събота) преместете часовниците си с един час назад. Тоест от 4 часа ще стане 3 часа и този уикенд ще спим един час повече. 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Националните паркове - най–хубавата американска идея - пътуваща изложба

до 31 октомври, Национален музей "Земята и хората"

Пътуваща изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Управление на националните паркове в САЩ можете да разгледате в Национален музей "Земята и хората", София до 31 октомври. Колекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов и приятели - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. Повече за изложбата.

*

So Independent - филмов фестивал + ВИРТУАЛНО КИНО

до 6 ноември

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб, който ще бъде разположен в зала Мати’Д и може да се посещава безплатно на 27, 28 и 30 октомври от 18.00 до 22.00 ч. Подробности за тазгодишното издание на So Independent Film Fest. Вижте селекцията от нашите любими 7 филма, които да гледате на тазгодишното издание на фестивала.

*

Мерудия представят албума си 

28 октомври, Mixtape 5

Както винаги, Мерудия дават добри идеи с музиката и текстовете си и ни докосват с послания за по-осъзнато съществуване. Новият албум на Мерудия вече е готов и с нетърпение чакаме петък, за да го чуем на живо в club Mixtape 5. Ако в петък ви се ходи и на Тъпани и Гайди в club Maze, организаторите на двете събития предлагат комбиниран билет от 15 лв.

Подробности за събитието.

*

Тъпани и гайди - концерт в клуб Maze

28 октомври

В петък на сцената на клуб Maze ще излезе любимата етногрупа Тъпани и гайди. Вижте и цялата програма на клуб Maze.

*

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени в клуб Терминал 1

29 октомври

Чуйте Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на живо в Терминал 1. В концерта ще се включат и Рубикуб Повече за концерта. Вижте още от програмата на Терминал 1.

*

Любо Киров и Азам Али в Sofia Live Club 

28 и 29 октомври, София

С настъпването на есента дойде и време за откриване на новия сезон в Sofia Live Club. Сред големите имена, които ще се изявят на сцената на клуба, са Любо Киров (28.10.), Азам Али (29.10.), a нa 31.10. ще се четат страшни приказки в Пощенска кутия за приказки. Вижте пълната програма на София Лайв Клуб за октомври.

*

Семейна събота в музея

29 октомври, Политехнически музей

Темата по повод Деня на будителите: 200 години от рождението на Вернер фон Сименс. Познавате ли изобретателя Вернер фон Сименс? Знаете ли, че вкаменелост на изкопаема птица от периода Юра носи неговото име? Какво ли са използвали хората в миналото вместо Интернет? Защо казваме „Ало” когато ни звънне телефонът? Искате ли да изпратите съобщение с морзов апарат? Подробности за семейна събота в музея. 

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

28-30 октомври

28 петък     
19:00 Голяма зала - Големите момичета не плачат
19:00 Камерна зала - Иванов

29 събота     
11:00 Голяма зала - Пинокио
19:00 Голяма зала - Някои го предпочитат...

30 неделя     
11:00 Голяма зала - Карлсон, който живее на покрива

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

Кирил Николов Дизела с опит за рекорд - обиколката на Витоша под 8 часа

28 октомври - поради атмосферните условия има вероятност бягането да бъде отложено - следете новини!

След като две поредни години Кирил Николов-Дизела се изправя пред най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине, като втория път през 2015 г. завършва с рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути, тази година Николов отново се впуска в надпревара с времето. Този път целта е да избяга обиколка на Витоша за рекордно време под 8 часа. Можете да следите на живо подготовката и самото бягане. Подробности за Витоша под 8 часа. 

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

One Dance Week

9-30 октомври

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс One Dance Week се завръща в Пловдив от 9 до 30 октомври. Деветото издание на фестивала ще представи работата както на най-новите имена от света на съвременния танц, така и на световно известни компании, определящи тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства. Тазгодишната селекция на фестивала включва хореографи и компании от САЩКанадаШвейцарияИспания, Корея, ТайванЧехия и Франция, които ще демонстрират различията и многообразието на съвременния танц. Повече от акцентите на One Dance Week.

*

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Концерт на Paraplanner - вход свободен

28 октомври, културен център ВН

От 21 ч. в културен център BH ще гостуват изпълнителите от групата Paraplanner. Групата Paraplanner е създадена през декември 2014 г. Тя е вдъхновена от изпълнители от световната и българска сцена, творящи в сферата на джаз, соул, хип-хоп, реге, RnB музиката. Те имат зад гърба си 9 авторски песни и концертни участия в най-големите клубове в София. Повече за събитието.

*

СЪБИТИЯ В СЕЛО СМИЛЯН

Празник на смилянския боб

29 октомври, с. Смилян (Смолянско) 

Смолянското село Смилян е най-популярно с вкусния местен сорт фасул, който си има и свой празник. Всяка година се организира празник на смилянския боб. Празникът се открива с топовния гърмеж на бобеното оръдие, приготвят се вкусни гозби, има музика и настроение. Повече за празника на смилянския боб 2016.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Есенен салон - изложба в галерия Серякова къща

до 12 ноември

По традиция, в навечерието на Петковден, празник на град Троян, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон. Тази година, в него отново ще могат да се видят най-новите творби на Троянските художници, но също и 19 графични рисунки на художника и краевед Петър Хаджиев. Рисунките наречени „Истории за къщи, хора и събития” са правени през 40 – 50-те години на ХХ век вероятно по спомени и описания на възрастни троянци. Те бяха рамкирани и върнати към нов живот от Музея на занаятите и се превърнаха в една стилна мобилна изложба с голямо познавателно значение за историята на град Троян. Подробности за Есенния салон.

*

Направи си селфи в Троян от 30-те - спечели награда

до 31 октомври

Инициативата на Община Троян „Селфи в Троян през 30-те“ ти предлага да спечелиш награди. Какво да направиш? Намери сградата с невероятния цветен стенопис, изобразяващ Троянска улица от 30-те години на миналия век и си направи селфи на фона на стенописа. Харесай страницата ни във фейсбук Красив Троян, качи своето селфи на стената и сложи хаштаг #КрасивТроян. Остава само на 31.10.2016 г. да бъдеш изтеглен от Кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова като един от печелившите. А какво ще кажеш селифито, събрало най-много лайкове до 16:00 ч. на 31.10.2016 г., да донесе на автора си безплатна професионална фото-сесия в Троян? ОК, няма проблеми! И един малък жокер – намери паркинга на Общината, за да откриеш и цветната сграда. Повече за инициативата.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин