Интересни събития този уикенд (6 - 8 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (6 - 8 юли)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (6 - 8 юли)

Вижте нашите предложения с интересни събития за петък, събота и неделя. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия. 

Веселете се, обичайте се и споделяйте пътешествията!

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Джаз фестивал A to JazZ

6 - 8 юли

Фестивалът, който осма поредна година радва родната публика с качествена джаз музика и ги зарежда с положителни емоции, правейки преживяването А to JazZ несравнимо. На 6, 7 и 8 юли любимата сцена в Южен парк 2 ще представи една от най-добрите си селекции до момента, включваща световнопризнати артисти, изключително талантливи европейски и родни банди, както и изгряващи звезди, които ще блеснат за първи път на сцената на A to JazZ. Тази комбинация от артисти, както и цялостното уникално преживяване, превръщат фестивала в предпочитан не само за публиката, но и за артистите от цял свят. Вижте кой можете да чуете на фестивала тук.

*

АТОМ Хореографски Серии #2

до 7 юли

От 27-ми юни до 7-ми юли в залите на Dance Station в София ще се проведе второто издание на АТОМ Хореографски Серии #2 – платформа, благодарение на която български и международни хореографи от Южна КореяЯпония и Гърция ще изпълнят столицата ни с много танци и творчески заряд. Тази година АТОМ Театър, Lili Jungin Lee и Seoul International Choreography Festival (SCF) са подготвили 3 модула - 10 дневен тренинг с класове по съвременен танц за професионални и полупрофесионални танцьори, както и по набиращия огромна популярност стил у нас - К-РОР. Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Групова изложба "Път на младите"

до 4 юли

Галина Александрова, Калина Миланова, Стоян Кавалов и Явор Костадинов са авторите от поредната групова изложба "Път на младите" в “Бялата къща“ на 6 юни. Бихме могли да наречем тази изложба "Единство". Творбите на четиримата са обединени от общо внушение, независимо от изразните средства. Водеща е не формата, а това, което е в нея - мислите, емоциите, настроенията на младите автори. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Ruse Summer Free Tour

до 29 септември

За трета поредна година Ruse Summer Free Tour ще посрещне гостите на Русе и региона, за да ги разведе из потайностите на града. Професионалните екскурзоводи очакват желаещите да се потопят в атмосферата на Русе всяка събота, включително и на официалните празници, в 18:00 часа с място на тръгване Паметника на свободата. Безплатните турове се провеждат на английски език, обхващат централните части на града и продължават малко повече от един час и половина. Първата обиколка от тазгодишната програма ще се състои на 5 май. Допълнителна информация тук

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Пешеходен тур и изложба по повод 141-годишнина от освобождението на Велико Търново

7 юли
Изложба: 6 - 31 юли

На 7-ми юли 2018 г., събота, Регионалният исторически музей кани жителите и гостите на града на безплатна пешеходна обиколка с беседа по маршрут: музей "Възраждане и Учредително събрание", музей "Затвор", ул. "Гурко", места, свързани с освобождението на Велико Търново, паметник на генерал Гурко в парк "Марно полее". Обиколката ще започне в 14,00 ч. от музей "Възраждане и Учредително събрание"

По повод годишнината от 6 до 31 юли 2018 г. в музей "Възраждане и Учредително събрание" ще бъде експонирана изложба „България и Румъния пред прага на Новото време. Забравени снимки и гравюри от Руско-турската война". Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Детско биенале

до 20 юли

На 19 май, денят на Габровския карнавал, в 10 часа, в Музея на хумора и сатирата се открива Биеналето на хумористично–сатиричната детска рисунка, което тази година е посветено на света на карнавала и карнавалите по света. Имената на наградените участници ще станат известни по време на откриването. В конкурса участваха произведения, изпълнени в разнообразни традиционни и съвременни медии и техники. Те бяха на деца и младежи от област Габрово в две категории – индивидуално (в 3 възрастови групи – до 8, 12 и 18 годишна възраст) и екипно. Изложбата на техните творби продължава от 20 май до 20 юли. Още информация тук.

*

Изложба „В ателието на тревненските майстори”

до 31 август

Изложбата „В ателието на тревненските майстори”, с която Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство гостува на ЕМО „Етър”, представя трите най-известни занаята в Трявна: дюлгерство, дърворезба и иконопис. Това е една уникална за България колекция. Копирките и рисунките са от особена важност за занаята и се предават по наследство. Всяко следващо поколение добавя нови модели. В занаята има много специфични инструменти, които всеки майстор прави сам. Още информация тук.  

*

СЪБИТИЯ В СОЗОПОЛ

XIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”

5 - 15 юли

Международен младежки фестивал на изкуствата “Музите” ( ММФИ“Музите”)  е традиционен форум на изкуствата, който събира в България хиляди участници от цял свят. Фестивалният период е от 5-ти до 15-ти юли в две сесии по 5 дни, разделени на видове изкуства. Отлично съчетание на летен  морски отдих с  активна творческа изява. Международен младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” е многожанров фестивал-конкурс и представя всички изкуства. В него участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студия, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 5 до 35 години. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“

до 7 юли

Над 1200 участници от 7 държави ще участват на 10-ия „Евро фолк 2018“ в НесебърСлънчев брягПоморие и Св. Влас. Най-добре представилите се състави ще бъдат отличени с Номинация Златен „Орфей“, която ще им осигури право на участие в крайната селекция за Гран при на Шампионата. Голямата награда и титлата Абсолютен европейски шампион по фолклор за 2018 г. ще бъдат придружени и с парична награда в размер на 1000 евро, осигурени от организаторите. Концертите са разпределени в пет дни и ще се проведат на 4 сцени - "Античен Амфитеатър" – Несебър (Официално откриване), НЧ "Просвета 1888" – Поморие,  НЧ "Светлина" – Поморие и Сцена "Арена" - Св. Влас (Официално закриване). (При лошо време концертите ще бъдат представени на закрито, в НЧ „Яна Лъскова“ - Несебър.)  Още информация тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин