Ирландия облекчи ограниченията си за международни пътувания - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ирландия облекчи ограниченията си за международни пътувания
Автор: Peika.bg
Ирландия облекчи ограниченията си за международни пътувания

Днес международните пътувания се възобновяват в Ирландия, като правителството официално приема европейския сертификат COVID-19 на ЕС и премахва карантинните изисквания за пътници от САЩ и Великобритания.

От началото на тази седмица Ирландия се присъедини към останалата част от ЕС, като участва в системата за цифрови сертификати COVID, която показва доказателствата на притежателя за ваксинация, възстановяване от COVID-19 или отрицателни резултати от тестове и като цяло им позволява да пътуват през ЕС без ограничения .

Пътуващите от други места, включително САЩ и Обединеното кралство, вече няма да са длъжни да карантинират, ако представят валидно доказателство за ваксинация, възстановяване от вируса или отрицателен PCR тест.

В петък правителството актуализира правилата си за влизане в Ирландия с деца, потвърждавайки, че децата на възраст между 12 и 17 години ще трябва да представят отрицателен PCR тест или да покажат доказателство за ваксинация или възстановяване. Също така се казва, че „деца от всяка възраст, пътуващи с придружаващи ваксинирани или възстановени възрастни, няма да бъдат задължени да се самокарантират след пристигане.

Въпреки ранните опасения относно разпространението на ваксините в Ирландия, страната има един от най-бързите нива на ваксинация в света според данните от Our World In Data, както се съобщава в Irish Times, както и една от най-високите употреби на ваксини в света.

Ирландия е в процес на блокиране в цялата страна от март 2020 г., действайки при най-строгите ограничения от декември до май тази година с мерки, които изключват приемането на гости и търговията на дребно, забраняват смесването на домакинствата на закрито и забраняват на хората да пътуват на повече от 5 км от домовете си.

Но когато разпространението на ваксината набра скорост, ограниченията започнаха да намаляват. Хотелите са отворени, а ресторантите, баровете и кафенетата са отворени за обслужване на открито, а гостоприемството на закрито ще бъде възобновено на 26 юли за покровители, които са напълно ваксинирани.

Музеите, галериите и културните забележителности бяха отворени в средата на май със създадени насоки за социално дистанциране и маска за лице. Маски за лице се изискват и в затворени обществени пространства в Ирландия, в обществения транспорт и в претъпкани външни пространства.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин