Италианският маршрут, която свързва два града и две морета - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Италианският маршрут, която свързва два града и две морета
Автор: Peika.bg
Италианският маршрут, която свързва два града и две морета

За любителите на спираща дъха природа и дейности навън навсякъде италианският регион Калабрия предлага нова туристически маршрут.

Пътят свързва град Соверато на Йонийско море с град Пицо на Тиренско море. Тя се разпростира на цели 55 км сред планини и плажове с голямо разнообразие от флора и фауна, богата природа и още по-богата история. 

Маршрутът е създаден от асоциацията Kalabria Trekking и е в процес на създаване от няколко години в колективно усилие да се създаде „емоционално и сензорно пътешествие” до сърцето на Калабрия чрез откриване на местната традиция и мъдрост.

Италия има планини, долини и крайбрежни ивици, така че това е мечта на шофьора – и всичко това без да се споменава историята, кухнята и невероятните гледки...

Крайбрежието на Калабрия до брега е разделено на три основни спирки, средно на по 20 км всяка. Всички с различни нива на трудност и пейзажи, от средни до средно високи, така че хората с всички способности да получат възможност да се насладят на маршрута. На всеки етап обаче туристите могат да бъдат сигурни, че ще получат пълното съдействие на доброволците на Kalabria Trekking, които могат да се свържат по телефона. Туристите също са поканени както за чекиране, така и извън маршрута, за да може тяхното пътуване да бъде контролирано те могат лесно да бъдат намерени в случай на извънредна ситуация.

Има и безплатен паспорт, свързан с маршрута, който позволява на туристите да отбелязват напредъка си с печати от всеки град и село по пътя и също така да се ползват отстъпки както в ресторанти, така и в хотели. Ако искате да научите повече за маршрута и местата, които тя включва, можете да разгледате нейната официална страница на уебсайта на Kalabria Trekking тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин