В швейцарски град се продават завои - Алпи - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В швейцарски град се продават завои
Автор: Катя Томова
В швейцарски град се продават завои
Снимка: swiss-image.ch

Представете си, че пътувате в планинските региони, сред живописни градчета и селца. Кои са нещата, които задължително ще видите? Гори, скали, може би животни. Със сигурност ще забележите и наличието на много завои – остри, резки и каращи повечето хора да съжаляват, че не изкачват планината пеша. Жителите на планинското градче Ароза в Швейцария измислиха креативен начин да обърнат вниманието на всички към завоите – чрез покупката на такива. 

Град Кур (за който вече сме ви разказвали) е столица на кантона Граубюнден. По пътя от Кур до курортното градче Ароза можете да преброите цели 360 завоя. Швейцарците предоставят невероятната възможност всеки от тях да бъде купен, а собственикът да се хвали с рядката си придобивка.

Разбира се, това не означава, че теренът става автоматично забранен за преминаване. Купувачите могат единствено да получат сертификат за собственост и да сложат своето лого и описание на дейността си в сайта на проекта „Завой” – www.kurvensicher.ch. Имената им са изложени на билборд в Ароза, а те изказват своята благодарност, като подпомагат различни каузи. Една от тях е развиващият се еко-фонд в околността – запазването на горите и земята в естествен вид. Помага се и на младите таланти в различни области, като способностите им се разкриват пред света.

5000 души, населяващи Ароза, са доста изобретателни и определено знаят как да привличат туристи. Другата брилянтно измислена атракция са продаващите се пейки. Побързайте, вече са останали много малко! Услугата включва и гравирането на надпис върху дъските. Разхождайки се из околността, можете да прочетете интересни и забавни факти за хора, които не познавате. Такива са  любовните истории, родословни дървета, кратки поучения. Ако си купите пейка, напишете нещо, което да остави следа в съзнанието на всички, които го прочетат. Забранени са единствено цинизмите и вулгарните изрази. Всички желаещи да отпочинат, имат правото да седнат върху която пейка си изберат и да се снимат за спомен с творението. 

Освен хитрини за привличане на възрастните, планинците от Ароза предлагат забавление и за малките. На всяка пътечка в района има табелки с откъс от приказка за катерички. Самите пухкавелки са безстрашни и с радост очакват да бъдат нахранени от поредния малчуган. Цялата цветна книжка с приказката може да се купи, както и пакетче с ядки за катеричките. Така децата се радват на животинките, смело изучават пътечките в гората, търсейки табелките и със сигурност се забавляват много. 

Ако вече си мечтаете за пътуване, вижте и най-добрите оферти за пътуване до Швейцария! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин