Как да наемете кола под наем по време на ваканцията ви? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да наемете кола под наем по време на ваканцията ви?
Как да наемете кола под наем по време на ваканцията ви?

Ако доскоро автомобилът под наем се смяташе за скъпа и труднодостъпна услуга, то днес може да се каже, че това е един от най-изгодните и удобни начини да обиколим някоя дестинация.

Вижте как да наемете кола за своята ваканция, какви документи са необходими и за какво трябва да внимаваме.

Как да резервирате кола под наем?

Почти всички летища разполагат с гишета на различни компании за автомобили под наем, но един от най-удобните и изгодни начини да резервирате тази услуга си остава онлайн. Така бързо и лесно ще сравните стотици оферти и можете да получите различни отстъпки.  

Най-напред изберете надежден уебсайт за онлайн резервации и въведете в търсачката дестинацията и датите на своето пътуване. След това изберете откъде ще ви бъде най-удобно да вземете автомобила и къде да го върнете. При пътуване в чужбина, обикновено това е летището на пристигане и отпътуване, но има възможност за взимане и от други пунктове.

Системата ще ви предложи различни възможности, според клас на автомобила, брой места, оборудване, екстри, политика за горивото и тн. Стандартно личните данни, които се предоставят за резервация, са имената на шофьора, телефон и имейл. Има възможност да попълните и номер на полет, което е полезно при евентуалното му закъснение – от рент-а-кар компанията ще са наясно с него и няма да ви наложат санкции. Въвеждането на данни от кредитна карта и потвърждаване на плащането са последните стъпки, след които ще получите ваучера си по имейл.

 

Как да наемете кола под наем по време на ваканцията ви?

Какви са необходимите документи за наем на автомобил?

Най-важното условие, при наем на кола онлайн, е наличието на кредитна карта на името на шофьора. Дори дебитна карта със статут на кредитна няма да ви свърши работа и само ще усложни почивката, тъй като компанията може да откаже да ви даде автомобила.

С българската си шофьорска книжка, издадена минимум преди 1 година (в някои случаи 2 години), можете да шофирате на територията на целия Европейски съюз. Извън него е възможно да се нуждаете от международна такава. Експертите съветват преди да предприемете своето пътуване, задължително да проверите дали можете да шофирате с българска шофьорска книжка в съответната дестинация. За втори шофьор се заплаща допълнително, освен ако не е изрично упоменато в резервационния процес.

Как да наемете кола под наем по време на ваканцията ви?

За какво да внимавате при наемане на автомобил?

При резервация обърнете внимание на следните детайли, за да имате безпроблемно пътуване:

- Какво включва цената за наем – отмяна, промени, застраховка Автокаско и др.;
- Какви са условията за анулация – има ли безплатна такава и ако да, колко време преди датата на наемане;
- Каква е политиката за горивото – в повечето случаи автомобилът се взима и връща с пълен резервоар, но има и изключения;
- Каква е възрастта на шофьора – обикновено, ако той е под или над определена възраст, подлежи на допълнителни такси;
- Марка и модел кола – не е изключено да получите различен от резервирания автомобил. Това не трябва да ви изненадва – в повечето случаи компаниите изрично изписват, че е възможно да получите сходен автомобил, но той със сигурност ще отговаря на параметрите на резервирания;
- Какви са възможностите за допълнителни защити и застраховки;

Източник: eSky

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин