Как ще се променят пътуванията след коронавируса (част 1) - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как ще се променят пътуванията след коронавируса (част 1)
Автор: Peika.bg
Как ще се променят пътуванията след коронавируса (част 1)

Коронавирусът вся смут във всички части на обществения живот, но пътуванията и туризма безспорно са сред най-засегнатите от заразата.

Повечето държави вече са наложили забрани за пътувания зад граница, а самолетните компании изпитват сериозен спад в пътникопотока си. На фона на всичките тези удари и ограничения, а и предвид задаващата се финансова криза, трудно е да си представим как ще изглежда пътуванията, когато в крайна сметка започнем отново да пътуваме. Макар туристическата индустрия по целия свят да страда най-много, тя все ще успее да се отърси и да се възстанови в един момент, смятат експертите.

Засега само можем да гадаем кога и как ще отмине пандемията. След нейния край обаче, това, което експертите очакват, е спад на цените на пътувания и за почивки, преди постепенно те отново да се повишат.

Ето четири неща, които вероятно ще наблюдаваме като ефекти върху пътуванията и туризма, след отминаването на коронавируса:

1. Круизите ще станат много евтини

Голямото предизвикателство пред бранша ще бъде привличането на нови клиенти за круизните кораби, което ще бъде от съществено значение за оцеляването им. Много от огнищата на коронавируса, още преди той да бъде обявен за пандемия, се появиха именно на круизни кораби заради ограниченото им пространство и струпването на хора. Така в момента към пътуването с кораб има силен скептицизъм. Някои от новите кораби, които все още се строят с по-големи каюти и по-малка плътност на пътниците, може да бъде начин за привличане на нови клиенти. Очаква се свиване на обслужването с шведски маси и привеждането повече към а-ла-карт консумация през ценовите нива може да бъде друг начин да се уверят пътуващите, които са скептично настроени към пътуванията с круиз.

2. Бизнес пътуванията може да стимулират възстановяването на авиокомпаниите

Макар че много бизнеси дълго време ще се чувстват по-удобно да провеждат виртуални срещи се очаква, че желанието за личен контакт с бизнес партньорите да стимулира пътуванията след края на кризата и да подпомогне на практика възстановяването на авиокомпаниите.

3. Много по-голяма гъвкавост при резервациите на полети (поне за известно време)

Очаква се, че авиокомпаниите ще продължат в посока отпускане на правилата за презаверяване на самолетни билети, промяна за дати и т. н. Причината за това отново е да станат по-привлекателни за клиентите. И това ще продължи поне известно време, докато се възстанови пътникопотокът до нивата от преди коронавируса.

4. Пътуващите може да се чувстват по-сигурни в хотелите, отколкото в жилища под наем през оналйн платформи

Спасението за хотелите най-вероятно ще дойде от това, че мнозина пътуващи вече ще изпитват дискомфорт да използват услугите на AirBnb и други сайтове за настаняване заради неяснотата от това на какъв имот реално ще попаднеш. В хотелите, за сметка на това, могат да гаранти за строги стандарти за почистване, спазване на правила и т. н. Освен това хотелите, особено големите вериги, имат на разположение силни маркетингови екипи, които със сигурност ще влязат в действие. Затова и според него близкосрочен план може да се усети сериозно отрицателно въздействие върху наеманите жилища през AirBnb. Това обаче може да означава спад в цените им, който да се опита да ги направи по-привлекателна алтернатива.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин