Какви книги предпочитат мъжете? - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какви книги предпочитат мъжете?
Автор: Елена Исаева

Колко е необятен и интересен светът на литературата. Има толкова много книги, които си заслужава да се прочетат, но някак времето все не стига. Да не говорим, че постоянно излизат нови и нови, като доста голяма част от тях са наистина интересни и приятни за четене. Без значение каква книга ще прочетете, не забравяйте, че четенето е като гимнастика за мозъка. То ни дърци винаги в кондиция, добре е за концентрацията и често се оказва, че четенето има отношение към превенцията от различни мозъчни заболявания, като например деменция или Алцхаймер.

Мъжката половина от населението харесва най-вече детективски романи, истории, в които има някаква загадка за разгадаване, шифър за разбиване и изобщо сюжет от подобен характер. По този начин те активират тази си част от мозъка си , която е отговорна за решаването на различни логически задачи и пъзели. А всички знаем, че въпреки, че жените могат да правят по няколко неща едновременно, то мъжете се съсредоточават върху една задача, но за сметка на това я изпипват до най-малкия детайл.

Какви книги предпочитат мъжете?
Снимка: Елена Исаева

Книгите на Джак дю Брул са един чудесен избор за всеки мъж. В повечето от тях главно действащо лице е геологът Филип Мърсър, който винаги попада на различни красиви и интересни места и трябва да разгадае древна загадка, да спаси приятел и разбира се да предотварти някоя сериозна световна катастрофа. Неговото геоложко образование му помага много в тези му начинания, и разбира се до него винаги има някоя красива жена, която му помага. Едни от най-интересните му книги са „Мините на цар Соломон“, „Реката на тайните“ и „Хаос.

Други изключително завладяващи книги са разбира се тези на световноизвестния Дан Браун. Приключенията на Робърт Лангдън завладяват, както мъже, така и жени. Голяма част от тях са пренесени и на големия екран, но винаги книгата е за предпочитане пред филма – много по-подробна е и освен това кара нашето въображение да си представя различни картини. Най-известните му книги са „Шифърът на Леонардо“, „Шестото клеймо“, „Произход“, „Ад“. В тях Лангдън разшифрова различни сложни кодове, с които успява да спре т.нар. лоши, които се опитват да завладеят света или да навредят трайно на човечеството.

Португалският писател Жозе Родригеш душ Сантуш също е от авторите, които биха се харесали на мъжете. В основата на неговите книги отново има загадки за решаване и постоянно държи в напрежение своите читатели. Едни от най-интересните му са „Ватиканът“, „Божията формула“, „Последната тайна“, „Мъжът от Константинопол“, и „Милионерът в Лисабон“.

Това са една много малка част от книгите, които биха се харесали на всеки мъж (а честно казано и на всяка жена). Разбира се почти всяка книга е подходяща, както за жени, така и за мъже. Така, че каквото и да ви се дочете, мили мъже, просто го отворете и оставете въображението и логичната ви мисъл да се развихрят. Определено няма да съжалявате, защото всяка една прочетена книга е още едно богатство, което прибавяте в своята колекция.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин