Какви забележителности може да посетите в Чарлстън - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какви забележителности може да посетите в Чарлстън
Автор: Елена Исаева

Американският град Чарлстън се намира на брега на Атлантическия океан. Кръстен е на английския крал Чарлз II. Градът в миналото е имал крепостни стени и е бил от важно стратегическо значение за американската история, известен е още и като Светият град, заради голямото количество църкви, които са построени в него.

В хроники от 1773 г., Чарлстън е описан като най – богатият град в америкаснкия юг. Това е и най – бързо развиващият се град, балгодарение на приходите от реколтите от няколко местни плантации. Пристанището на града също е едно от най – бързо развиващите се, най – оживените и най – големите в света, като има и важно стратегическо занчение.

Какви забележителности може да посетите в Чарлстън
Снимка: pixabay.com

За да опзонаете добре града, разходете се из него с карета, като спирате и слизате на всички забележителности и сгради с великолепни тераси. Това ще бъде едно своеобразно връщане назад във времето, в което градът е бил богат и велик, както и ще се потопите в неговата история. Неслучайно градът присъства и в романа Отнесени от вихъра. Атмосферата на миналото е неповторима, освен великолепните исторически ценни сгради, ще можете да разгледате и многобройните музеи, паркове, исторически домове, туристически атракции. В Чарлстън има повече от 1400 на брой исторически сгради.

Един от най – големите и атрактивни паркове е Waterfront Park, където туристи и местни жители се събират, за да се насладят на гледкта на пристанището. Паркът е разположен по протежение на брега. В парка са поставени многобройни пейки и двойни люлки, откъдето можете да се наслаждавате на гледкта към пристанището. Друго не по – малко интересно и зелено място, предлагащо релакс и уединение е платформата на Мидълтън Плейс. Това са великолепни градини, най – старите в Америка, простиращи се на огромно пространство, с много зеленина, изкуствени езера и цветя. Градините са засадени с редки цветя като камелии и азалии, тук има сезонни цветя, което позволява целогодишно през всички сезони да има цъфтящи растения.

Какви забележителности може да посетите в Чарлстън
Снимка: pixabay.com

Градината Magnolia Plantation Gardens е не по –малко красива и многоцветна, открита за публични посещения през 1870 г. В градината има и малка зоологическа градина.

Ако посетите града с децата си, то непременно включете в списъка си с места за посещение и аквариума на града. Тук ще можете да се запознаете с всевъзможните му обитатели като птици, животински бозайници, влечуги и растения. Тук, в този аквариум се намира и единствената по рода си болница за болни и ранени морски костенурки в Южна Каролина.

Във френския квартал, в близост до френската църква Хугенот се намира Музеят Old Ola Mart, в което се прави аудиовизуална презентация на робството, изложени са редица артефакти и експонати, показващи живота на робите.

Една от най – старите плантации, резерват за роби, днес е превърната в градина, от която можете да си купите плодове и зеленчуци, както и да се разходите под дебелите сенки на дърветата.

През 2005 г. е построен известният мост Равенал, който пресича река Купър в Южна Каролина, дълъг 4023 м и свързва Чарлстън с Маут Плезънт, за който са вложени 700 милиона долара за строителството му.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин