Какво да посетим в Южна Америка - 9 задължителни дестинации - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да посетим в Южна Америка - 9 задължителни дестинации
Автор: Peika.bg
Какво да посетим в Южна Америка - 9 задължителни дестинации
Снимка: Douglas Scortegagna

Южна Америка е един контрастен, различен и незабравим континент, където всеки пътешественик може да намери нещо за себе си, назависимо дали става дума за път, гледка, история или ритъм.

>

>

Когато стане въпрос за Южна Америка, възможностите за туризъм са наистина безкрайни и вероятно всичките започват от Мачу Пикчу.

За разнообразие, в този материал пропускаме този обект, но ви предлагаме да видите кои са другите най-основни 9 дестинации в Латинска Америка, които да посетите, ако имате тази възможност.

1. Патагония

38176

Патагония е невероятно и незабравимо изживяване дори за опитни пътешественици. Някои от най-красивите пейзажи на света са в тази огромна област, която се простира на територията на Аржентина и Чили. За да усетите духа на Патагония, трябва да отделите поне една седмица за пътуване там.

2. Фавелите на Рио

За щастие, в наши дни вече има опознавателен е тур, благодарение на който да видите неща, които преди десетина години бяха недостъпни. Около Световното първенство по футбол през 2014 г. полицията се погрижи да омиротвори гетата на бразилската столица и очевидно успя, поне до някакви търпими равнища, защото сега там се провеждат специализирани турове. Все пак, за да разгледате фавелите на Рио, трябва задължително да имате водач.

3. Футболът

Футболът е религия на този континент. В Южна Америка цели поколения са фенове на един и същи отбор, а играта обединява емоциите на бедни и богати. Атмосферата по стадионите е страхотна, феновете са шумни и колоритни, а играчите са известни с уменията си. Въобще, не може да твърдите, че сте били в Латинска Америка, без да сте ходили на мач.

4. Андите

Тази впечатляваща планинска верига има красиви гледки и страхотни възможности за зимни спортове, които дори са доста по-евтини от европейските курорти.

5. Пътят на смъртта

38178

Този път в Боливия е едновременно един от най-опасните и най-популярните за колоездачите от цял свят. Определено маршрутът е за любители на силните усещания, защото името на пътя не е случайно. Научете повече за пътя тук.

6. Хуайхуаш

Тази пътека на инките в Перу е много известна за планински туризъм, защото извежда високо в Андите и предоставя страхотна гледка. Въпреки това, маршрутът е доста труден и случайни хора по него няма.

7. Амазонската гора

38174

Тази огромна джунгла е дом на какви ли не животински и растителни видове, както и на последните останали автентични индиански племена. Ако искате да усетите дивия дух на този континент, Амазония е задължителна дестинация.

8. Ръба на света

В Баньос, Еквадор, има стара дървена къща, която стана известна от социалните мрежи. Интересното е, че тази къща е качена на дърво, а под нея има люлка и цялостното усещане е на идилия, която може да съществува само на ръба на света....

9. Анхел

38177

Водопадите Анхел (или Керепакупай ) във Венецуела са най-високите в света, но са доста по-слабо посещавани, в сравнение с другите световни забележителности. За да ги видите най-добре, ще трябва да прелетите над тях с хеликоптер. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин