Какво може да видите в Ница? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво може да видите в Ница?
Автор: Елена Исаева

Районът, където се намира Ница, е обитаван от праисторически времена, с доказателства за човешко заселване, датиращи отпреди най-малко 400 000 години. В древността регионът е бил обитаван от лигурски племена, а по-късно става гръцка колония около 350 г. пр.н.е. Тогава градът е бил известен като Никая, което означава "победа" на гръцки, и е бил важно търговско пристанище.

През Средновековието Ница е била управлявана от различни сили, включително лангобардите, сарацините и Каролингите. През 13 век Ница става част от Графство Прованс, което се управлява от Анжуйската династия. След това градът преминава в ръцете на Савойския дом през 14 век и остава под управлението на Савоя до средата на 19 век.

Какво може да видите в Ница?
Снимка: Елена Исаева

През 19 век Ница става популярна туристическа дестинация, привличаща посетители от цяла Европа. През 1860 г. е анексиран от Франция като част от договор с Италия, която е наследила региона от Савойския дом. Това бележи началото на нова ера за Ница, тъй като тя става част от Франция и преминава през период на модернизация и развитие.

Днес Ница е оживен град с богато културно наследство и процъфтяваща туристическа индустрия. Неговият исторически стар град, с неговите тесни улички, цветни сгради и оживени пазари, е популярна дестинация за посетители, както и многобройните му музеи, галерии и паркове. Градът също е дом на оживено пристанище, голямо летище и разнообразие от културни и спортни събития през цялата година.

Ница е красив крайбрежен град, разположен в южната част на Франция. Известен е със своите зашеметяващи плажове, оживен нощен живот, вкусна храна и богата култура. Ето някои от най-добрите неща, които трябва да видите и направите в Ница:

Какво може да видите в Ница?
Снимка: Елена Исаева

1.Promenade des Anglais – Тази емблематична крайбрежна алея се простира на 7 км покрай Залива на ангелите и предлага зашеметяваща гледка към Средиземно море.

2.Старият град (Vieille Ville) – този очарователен район с тесни улички и цветни сгради е дом на редица магазини, ресторанти и кафенета.

3.Castle Hill (Colline du Chateau) – Този парк на върха на хълм предлага панорамна гледка към Ница и околното крайбрежие.

4. Musee Matisse – Този музей съхранява обширна колекция от творби на известния френски художник Анри Матис, който е живял в Ница в продължение на много години.

5.Национален музей на Марк Шагал - Този музей представя творбите на известния руско-френски художник Марк Шагал.

6. Хубава катедрала (Cathedrale Sainte-Reparate) – Тази зашеметяваща катедрала в бароков стил датира от 17 век.

7. Place Massena – Този централен площад е популярно място за срещи и е заобиколен от исторически сгради и фонтани.

8.Пазар Cours Saleya – Този колоритен пазар на открито продава голямо разнообразие от пресни продукти, цветя и местни продукти.

9.Руска православна катедрала – Тази богато украсена катедрала, разположена в сърцето на Ница, е построена в началото на 20 век, за да служи на голямата руска общност в града.

10. Jardin Albert 1er – Този красив обществен парк разполага с буйни градини, фонтани и скулптури.

11.Операта в Ница – тази историческа сграда е дом на Операта в Ница и е домакин на редица представления през цялата година.

12. Place Garibaldi – този красив площад разполага със зашеметяващ фонтан и е заобиколен от исторически сгради.

13.Хубав карнавал - Това ежегодно събитие е един от най-големите карнавали в света и включва цветни паради, музика и улични артисти.

14.Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (MAMAC) – Този музей на модерното изкуство съхранява впечатляваща колекция от творби на някои от най-известните художници в света.

Какво може да видите в Ница?
Снимка: Елена Исаева

Това са само малка част от многото неща, които трябва да видите и направите в Ница. Градът предлага по нещо за всеки, независимо дали се интересувате от изкуство, история, храна или просто се наслаждавате на слънцето на красивите плажове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин