Какво може да видите в немския град Щутгарт - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво може да видите в немския град Щутгарт
Автор: Елена Исаева

Щутгарт е шестият по големина град в Германия. Щутгарт има пристанище на река Некар, първокласен жп възел и голямо международно летище, което се намира само на 14.5 км от града.

Градът не е толкова популярна дестинация, както са например Берлин, Лайпциг, Нюрнберг и други немски градове, но има своето очарование и определено има какво да се види в него.

Какво може да видите в немския град Щутгарт
Снимка: pixabay.com

Историята на Щутгарт е много интересна и започва още през римската епоха, когато около един минерален извор се сформира селището, което днес се е превърнало в един голям и процъфтяващ град. Това селище започва да съществува през X век. Тогава започва да функционира официално като отделно населено място. От XIII век пък днешен Щутгарт има официален статут на град. През 1482 г. Щутгарт става столица на графство Вюртемберг, а от 1482 г. до 1918 г. е столица на областта Вюртемберг.

Градът се намира на много хубаво място - в сърцето на един от най-голямите винарски региони в Германия. Щутгарт е един наистина много модерен метрополитен град, който впечатлява света с голямото си количество културно исторически паметници, които е успял да съхрани и до днес. Освен това в града има много красиви градини и паркове, обширни площади, великолепни дворци и сгради, са построени в най-различни архитектурни стилове. Всичко това, в комбинация с културното многообразие, което е осезаемо в града, е визитната картичка на Щутгарт, която печели милиони почитатели от целия свят.

Какво може да видите в немския град Щутгарт
Снимка: pixabay.com

Може би едно от най-посещаваните места и направо може да се каже запазена марка на Щутгарт е замъкът Solitude. Той се издига в една равнинна живописна гориста местност в западна посока от Щутгарт, известна като „5-те дъба”. Замъкът има наистина прекрасна и много впечатляваща архитектура в стил Рококо. Той се намира в изключително спокоен и природно богат район, далеч от шумотевицата, както е искал и неговия първоначален собственик - херцог Карл Ойген.

Музеят „Мерцедес Бенц” е може би сред най-посещаваните туристически места в града. Музеят “Мерцедес-Бенц” е наистина много впечатляващ със своята красива архитектура - разположен е в модерна, специално построена сграда с необикновена форма на двойна спирала. Но пък вътрешността му е рай за любителите на тази марка - посетителите имат възможност да разгледат повече от 150 автомобила, някои от които са по-редки и уникални модели.

Винарското селце на Шутгарт пък е друго просто уникално място за отдих заради своите 120 прекрасно украсени лозови беседки.

Щутгарт не е никак скучен град. В него животът тече на пълни обороти, емоцията не е чужда на този град. В края на септември например градусът на настроението се покачва максимално заради традиционния бирен фестивал. Щутгарт оживява и се огласява, атмосферата му се напоява от радостната глъчка на любители на пивото от цял свят, които идват тук, за да се разведрят с многобройните панаирни атракции или просто за да се отдадат на алкохолната любов под широките тенти на бирения фестивал.

Градът наистина е много интересен, предлага голямо разнообразие от забележителности, както и различни места за развлечения, така че той е подходящ за всяка една възраст – от малки до големи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин