Какво можете да видите във Ферара? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите във Ферара?
Автор: Елена Исаева

Културата и историята на Италия са безкрайно интересни и не случайно в тази красива страна има толкова много обекти, които ЮНЕСКО „стопанисва“. Всяко едно място заслужава да се посети, защото има толкова интересни забележителности, история и култура, че направо си е грехота да се пропусне.

Нейните 54 културни и природни забележителности представляват малко над 5% от световния списък на ЮНЕСКО и се увеличават всяка година. Ето една малка част от тях: античният римски град Помпей, крайбрежието на Амалфи, историческите центрове на Флоренция, Рим, Венеция, Неапол, Сан Джиминяно, Сиена и Верона, Площадът на чудесата в Пиза, вила „Д`Есте“ в Тиволи, раннохристиянските базилики в Равена, базиликата на св. Франциск в Асизи, улица „Гарибалди“ в Генуа, Долината на храмовете с археологическия комплекс в Агридженто, вулканът Етна, МатераПалермоАлберобело, Ното, Модика, Катания, Портовенере, Чинкуе Тере и други.

Какво можете да видите във Ферара?
Снимка: pixabay.com

Ферара е един от красивите, но малко подценявани градове в Италия. Той е очарователен, интересен и освен това е част от списъка за културно световно наследство на ЮНЕСКО.

Градът се намира в Северна Италия в едноименната провинция. Ферара е красиво ренесансово градче, което до голяма степен се свързва с фамилията Есте. През 13-ти век те властвали в града и си изградили репутация на пазители и възродители на изкуството. След историческите места, които не бива да пропускате в града са голямата катедрала и двореца Есте, както и още няколко други дворци с прекрасна архитектура.

Градът не е толкова известен като например Рим, Венеция или Флоренция, но определено си заслужава да се посети. Намира се на 52 км от Болоня, на 100 км от Венеция и на около 420 км от Рим. Градът има наистина богато историческо наследство и не случайно ЮНЕСКО е обърнал поглед към него.

Градъ е център на провинция Ферара в регион Емилия-Романя. Разположен е на 9 m надморска височина на един от ръкавите на река По и на 45 km североизточно от Болоня.

Какво можете да видите във Ферара?
Снимка: pixabay.com

Един местен поет слага емблематично име на това място-град спуснат от небето. Там сякаш попадаш в друг свят и епоха. Това е така защото от мощен център с властни дукове, един от тях женен за прочутата Лукреция Борджия, след разцвета на Венеция и Флоренция изпада в забрава. Това запазва Ферара до днес и можем да я видим такава каквато е била.

Този град определено би могъл да влезе във вашия мечтан списък с пътешествия. Особено, ако обикаляте Италия с кола, което силно ви препоръчвам, защото само по този начин ще може да се насладите на цялата ѝ красота, както и да спрете в което си пожелаете населено място, защото Италия определено не е само Рим, Венеция или Флоренция. Италия е много повече и за да добиете пълна представа за нея, пътувайте често до там и го правете с автомобил.

Пътуването с кола винаги дава един съвсем различен поглед на всяко пътешествие. В него има нещо романтично, практично, забавно и вълнуващо. Свободата, която предлага подобно пътуване е несравнима. Просто взимате карта и решавате коя е следващата точка, в която ще спрете по пътя си. Опитайте и няма да съжалявате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин