Къща на колела пътува из Америка - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къща на колела пътува из Америка
Автор: Стефан Стефанов
Къща на колела пътува из Америка
Снимка: tinyhouseblog.com

Изразът „дом на колела“ не само може да е ежедневие, но и може да изглежда доста симпатично, ако е от сърце. През  2013 г. Гийом Дютил и Джена Спесар от Лос Анджелис решават, че искат да живеят в много по-компактен дом, да минимизират нуждите си и да заживеят по-просто. И след това да тръгнат на път, за да направят Америка свой заден двор.

За една година двойката изгражда къща на колела с големина 12 квадратни метра. Новият им дом е дълъг 6 метра и широк 2 метра, а таванът е на 3 метра височина. Разходите по проекта накрая възлизат на около 30 хиляди долара, но двамата вече са напълно оборудвани – вътре в къщичката подът е от масивно дърво, хладилникът и печката са на пропан бутан, имат миялна машина, баня с душ и тоалетна.

Гийом и Джена осъществяват мечтата си и стартират своето пътуване из Америка  на 2 септември 2014 г. от Шелбивил, Илинойс. Оттогава те не са спирали да пътуват, описвайки всичко в блога си Tiny House Giant Journey, а след края на пътуването двойката планира да издаде и тематичен документален филм. Нищо чудно, че мотото им е “Да направиш Америка свой заден двор“, нали?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин