Къщи за 1 евро се продават на крайбрежието на Италия - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къщи за 1 евро се продават на крайбрежието на Италия
Автор: Peika.bg
Къщи за 1 евро се продават на крайбрежието на Италия

Има десетки градове в Италия, които продават стари, рушащи се жилища за по-малко от цената на еспресо и избирането на правилното място може да е трудно. Но какво ще кажете за къща, която е на брега на морето и можете да отидете направо до плажа от хола?

Град Таранто в Пулия пуска на пазара нова партида изоставени домове само за 1 евро – общо 50 апартамента в девет многоетажни сгради. Всички жилища, които се нуждаят от ремонт, се намират в древния ограден квартал, наречен Изола Мадре ( в превод Майчин остров), излизащ в открито море. Мнозина идват с панорамна гледка към залива на Таранто, популярен със своите вкусни миди от първокласно качество и девствени плажове.

Таранто е единственото крайбрежно място в Италия, което се присъедини към клуба за домове за 1 евро. Останалите градове и села, участващи в схемата, обикновено са в селски хълмисти или планински места, доста далеч от брега.

След успеха на първата продажба на стари домове миналата година, кметството беше залято от стотици искания и реши да повтори схемата, смекчавайки някои от правилата.

Заинтересованите купувачи трябва да ремонтират имота в рамките на една година от покупката, но могат да поискат удължаване, ако това е основателно обосновано. Наемането на местожителство и действителното нанасяне вече не е задължително. Те също така трябва да изпратят проект на план за рестайлинг заедно с гаранция за депозит от 1000 евро, която ще бъде върната след приключване на работата. Изискваната сума е най-ниската в Италия, тъй като останалите градове в страната с 1 евро искат първоначална вноска между 2000 и 5000 евро.

Апартаментите могат да се използват като втори домове или да се превърнат в B&B. Семействата с деца се насърчават да кандидатстват, за да вдъхнат нов живот на обезлюдяващия квартал, където сега живеят едва 2500 души в сравнение с 40 000 преди няколко десетилетия.

Новите сгради са разположени в най-живописните криволичещи алеи, с изглед към исторически площади и каменни портали. Продажбата съвпада с връщането на някои международни пътници в Италия. Местните власти организират обиколки с екскурзовод на имотите, уверени случайни посетители може да бъдат привлечени да останат по-дълго, за да надникнат и да кандидатстват.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин