Кои са 100-те национални кръчми - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са 100-те национални кръчми
Автор: Мария Ангелова
Кои са 100-те национални кръчми

Колко пъти ви се е случвало най-хубавата част от някое пътуване да е хапването и пийването в някоя хубава кръчма накрая? Подобаващият край на уморителния ден по камънаци, музеи или планини си е направо задължителен. А препоръката от приятели за заведения из цялата страна – наложителна.

След години на раздаване и веселба по кръчмите няколко приятели решават да вкарат стройна организация в иначе хаотичното и с елементи на случаен късмет кулинарно-алкохолно откривателство. И създават проекта 100-те национални кръчми – по подобие на 100-те национални обекта. В основата стоят Ники, Бубито и Митака, които приятелски ще ви посъветват за място, което си заслужава – било заради необикновената атмосфера, невероятната кухня или интересните истории около него.100-те кръчми скоро ще си имат и книжка, в която да събирате печати, а в някои от кръчмите ще ползвате и намаления.

„Представяме кръчмите като туристически обекти – винаги да има нещо, което да е различно, необикновено и нестандартно. Т.е отиди там заради нещо конкретно – кухнята, персонала“, ни разказа Ники.

Стоте национални кръчми са всъщност... 99. Тъй като колкото хора – толкова и вкусове, последната е по ваш избор. Можете да я попълните в празното квадратче в книжката.

Авторите на проекта ни увериха, че са минали и лично са проверили всяко заведение, включено в списъка. Всъщност Ники и Митака се запознават през 2011 г. по време на прехода Ком-Емине. През януари си пускат отпуск и тръгват на обиколка из страната (живи да ги ожали човек!), като за няколко седмици навъртат над 30 000 км. Мислят да напишат и пътепис за пътуването си, но засега време за това не остава.

А докато те стигнат до писането, ние очакваме книжките и се готвим да потеглим на тур по кръчмите. От нас на добър път, а от 100-те национални кръчми – наздраве!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 22.08.2012 | 11:15
Дано авторите на проекта по-скоро да намерят спонсор за издаване на първия тираж книжки, та да можем да започнем голямото търкаляне из 99-те кръчми :)))
Абонирайте се за нашия бюлетин