Копенхаген - страхотна коледна дестинация - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Копенхаген - страхотна коледна дестинация
Автор: Peika.bg
Копенхаген - страхотна коледна дестинация
Снимка: pixabay

Това е най-прекрасното време от годината. Е, поне така пееше Анди Уилямс. Въпреки това коледният сезон е един от най-красивите периоди в годината и това не е тайна. Много хора се вълнуват ужасно много, когато наближат коледните празници, тъй като това е времето за веселби, докато прекарвате време с любимите си хора.

Освен тези, които чувстват, че Коледа е перфектен празник, който да прекарате у дома, да се отпуснете и да си почивате от ежедневието, да празнувате празника с приятели и роднини, има и такива, които копнеят за пътуване, за предпочитане на някое ново място, където могат да празнуват любимия си празник. И това е великолепна идея! Отиването в чужбина за Коледа ви доставя голямо удоволствие да опознаете един град в различна светлина, която е покрита с коледни светлини. Да, поради честването на празника много градове се украсяват и правят още по-отворени и по-приветливи към местните жители и туристите. Коледните светлини осветяват града, в центъра обикновено се поставят големи коледни елхи, украсени с различни орнаменти, по улиците се поставят щандове за продажба на топли напитки и вкусни закуски и се пуска музика.

Копенхаген, Дания

Празнуването на Коледа в Копенхаген изглежда като отлична идея, въпреки че може би не сте я обмисляли досега. Искрящият център на града и приятната атмосфера в Tivoli Gardens могат бързо да ви покажат как Копенхаген може да се превърне във вашата любима коледна страна на чудесата. Коледните базари, организирани из целия град, разпространяват онази хипнотизираща миризма на деликатеси, на които е трудно да се устои. Но да опитате някои от специално приготвените горещ шоколад или вкусни вафли може да е най-доброто решение, което ще вземете по време на престоя си в Дания.

Копенхаген - страхотна коледна дестинация
Снимка: pixabay

Въпреки безумно вкусните специалитети, които могат да се намерят в Копенхаген през коледния сезон, има много други дейности, които предлагат незабравимо забавление. Един отличен избор, който можете да направите, в случай че търсите забавление, е участието в зимните дейности и най-вече кънки на лед. Очевидно можете да направите това в много други градове в Европа, но това, което е толкова специално за пързалянето с кънки в Дания е, че те имат много големи, просторни пързалки за кънки, които не само ви дават свободата да избягвате тълпата на пързалките за кънки но също така осигуряват страхотна атмосфера.

Въпреки това, ако искате да намерите своята вълшебна зимна страна на чудесата, тогава ви съветваме да посетите градините Тиволи, тъй като те са невероятни по всяко време на деня. Всички различни цветове и светлини там ще накарат очите ви да блестят. Ако ви е трудно да си представите красотата на градините Тиволи по време на Коледа, нека просто кажем, че това е нещо като Дисниленд за възрастни. След като отидете там, не пропускайте да опитате тяхното вкусно греяно вино, което обичат да го наричат ​​Glogg. Може да е малко скъпо пазаруването на коледните базари, но не забравяйте да опитате техните вкусни коледни бисквитки и специално издание на коледни бири.

Копенхаген - страхотна коледна дестинация
Снимка: pixabay

Трудно е да изберете къде да празнувате Коледа в Европа, тъй като всички градове са прекрасно украсени и весели, предлагащи много забавления за хора от всяка възраст. Има много голям избор, ако се интересувате да посетите град, който е наистина вълшебен по коледните празници, тъй като всеки един е уникален и вълшебен, с много автентични традиции и събития. И ако имате по-добра идея за дестинация за пътуване тази Коледа, разкажете ни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин