Которският залив - лятно приключение на най-южният фиорд в Европа - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Которският залив - лятно приключение на най-южният фиорд в Европа
Автор: Peika.bg
Которският залив - лятно приключение на най-южният фиорд в Европа
Снимка: pixabay

Черна гора има изключително красив излаз на Адриатическо море. Неговите популярни крайбрежни градове като Будва и Котор са невероятни курорти.

Техният лукс се съчетава добре с очарователната природа на Черна гора. Има дълги плажове, планини, каньони и фиорди – всичко на едно място за релаксираща и изпълнена с приключения ваканция.

Будва е наричана още парти столицата на Черна гора. Ако искате да си починете добре - изберете Котор.

Которският залив се нарича още и най-южният фиорд в Европа. Освен естествената си красота, той има и стар град, който е включен в списъка на природните и културни обекти на ЮНЕСКО.

Бижутата на Адриатика

Запознайте се със съкровищата на черногорското крайбрежие! Усетете духа на Адриатика и останете хипнотизирани от песента на Которския залив, неговите острови, музеи, църкви и дворци. Нотките на тропическия въздух, хармонията на най-красивите плажове по крайбрежието на Черна гора, можете да усетите дори по кожата си!

Търсите плажове, история и изтънченост в перфектна хармония, всичко това на едно място? След това отидете на черногорското крайбрежие и открийте защо това е най-посещаваният регион в Черна гора!

Которският залив - лятно приключение на най-южният фиорд в Европа
Снимка: pixabay

Которският залив не спира да ви учудва!

Искате ли да знаете най-добрия начин да се насладите на залива Бока? Чуйте шепота на Римската империя сред мозайките в Рисан или отпийте местно вино насред лабиринта от калдъръмени улици на Пераст! Разходете се между стените на средновековния град Котор, за да усетите неговия чар.

Може да искате да се разходите по улиците на Херцег Нови и да се присъедините към дружелюбните местни жители в празнуването на Фестивала на мимозата. Ако търсите приключение, обиколете залива и се потопете в невероятната Синя пещера! Това са само няколко предложения за разглеждане на обект, определен като част от световното културно наследство! Открийте повече!

Которският залив - лятно приключение на най-южният фиорд в Европа
Снимка: pixabay

Плажове, които остават завинаги в списъка ви с желания за пътуване!

Търсите нови морски изживявания? Има толкова много избор! Черна гора има всичко, от спокойни заливи и луксозни курорти до вълнуващи плажове, идеални за купони.

Ако искате да си прекарате добре през летните месеци и да посетите топ музикални фестивали, отидете на плажовете, които са били домакини на много световни звезди, включително The Rolling Stones, Lenny Kravitz, Madonna, Jamiroquai, David Goethe, Offenbach и много други.

Или ако предпочитате да се наслаждавате на дивата и непокътната природа, поплувайте на някой от скритите плажове, украсени с червен пясък или високи скали, подсилени от уханието на растителността. Може би си представяте романтично бягство на отдалечен остров. Намерете го в Будва!

Ако искате нотка лукс, посетете красивия полуостров Свети Стефан, който винаги е привличал вниманието на богатите и известните, включително Орсън Уелс, Кърк Дъглас, Елизабет Тейлър и София Лорен. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин