Коя е топ дестинацията на 2015 година - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коя е топ дестинацията на 2015 година
Автор: Peika.bg
Коя е топ дестинацията на 2015 година
Снимка: Anna & Michal

Една много интересна и обстойна статистика показва интересни тенденции в международния туризъм от 2015 година.

Проучването на една от големите компании за транзакции показва, че за пета поредна година най-много туристи са посетили Лондон (18,82 милиона души са били поне за една вечер там), а непосредствено зад английската столица в тази класация е Банкок, Тайланд, с 18,24 милиона туристи.

В Северна Америка водач по отношение на пренощуванията поне за една нощ в града е Ню Йорк с 12,27 милиона души, които са похарчили 17,37 милиарда долара. В тази категория лидер в класацията отново е Лондон, където са били похарчени 20,23 милиарда долара до този момент.

Един от интересните аспекти на изследването е кои градове „захранват“ с туристи други градове. Например, от началото на годината най-много туристи в Ню Йорк са дошли от Лондон – 977 хиляди души, които са похарчили 1,1 милиарда долара. Въпреки това, американският град е получил повече пари от китайците, защото 430 хиляди от тях са похарчили 1,3 милиарда долара в Голямата ябълка.

35226

Друг детайл определя кои са най-бързоразвиващите се дестинации в света от 2009 г., а резултатите сочат към Азия – Коломбо (Шри Ланка), Чънду (Китай) и Осака (Япония).

Проучването на MasterCard разкрива още информация за това към кои градове се е засилил туристическият поток от 2009 г. насам, в кои градове туристите плащат най-много на глава от местното население, как харчовете на чужденците влияят на общия растеж на брутния вътрешен продукт и др. От компанията твърдят, че информацията им не е свързана с разплащане на покупки и услуги единствено чрез техните услуги. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин