Кучешка изложба „Крафтс“ в Бирмингам - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кучешка изложба „Крафтс“ в Бирмингам
Автор: Елена Исаева

Бирмингам е много красив град е вторият по гъстота на населението в Англия. Заобиколен е от хълмисти възвишения, откъдето се разкрива красива панорамна гледка към самия град. Бирмингам е бил един от бързо развиващите се производствени градове по време на индустриалната революция. В наши дни това е една от културните столици на Англия.

 

Тук има многобройни концертни зали, театри и галерии. Градът е много важен търговски и промишлен център. Има и няколко унверситета. Бирмингам се слави и с фестивалите и изложбите, които се провеждат ежегодно в Националния изложбен център. Както в сферата на културата, изкуството, науката, тук се провеждат и други интересни изложби.

Кучешка изложба „Крафтс“ в Бирмингам
Снимка: pixabay.com

 

В началото на месец март за 4 дни в изложбения център се организира киноложка иложба, невероятно кучешко топ шоу, наречено „Крафтс“.  Наречено е на името на Чарлз Крафт, който е работил за голям производител на кучешки бисквити и през 1886 г. и е основал първата изложба. Идеята му е продиктувана от огромната му любов към кучетата. На това състезание всичко е позволено, съперничеството и оспорването на титлата е голямо. Явяват се породисти кучета, които са печелили наградата от предишни години. Оценява ги безпристрастно жури. Победителите се разпределят в няколко групи, които участват във финалното състезание. Групите са доста интересни: ловджийско куче, овчарско куче, хрътка, полезно куче, работещо куче, териери и куче – играчка. Победителите във всяка група се явяват на финала за излъчване на шампион на шампионите и спечелвана на заветния приз „Най – добър в шоуто“.

Кучешка изложба „Крафтс“ в Бирмингам
Снимка: pixabay.com

 

Този конкурс не е само за кучетата, а е и за тяхните дресьори, които са подготвени на високо професионално ниво. Това е целогодишен труд, който всяка година добавя нови и нови акробатични номера, интелигентни кучешки постъпки и не на последно място красиви коафьорски прически. Показва се бързина, покорство, поставят се различни препятствия, които всяко куче, трябва да преодолее за определено време. Голям интерес предизвиква състезанието „Летяща топка“, където кучетата, прескачайки препятствия трябда да уловят летяща топка за тенис. Има и състезания за ритъмно танцуване. Това е вълнуващо събитие, както за участниците, така и за зрителите. В края на състезанието се показват кучета открития, където гастролират различни породи, признати от специалисти кинолози.

Състезанието има изключителна популярност. Отразява се във всички масови медии. Това е една своеобразна реклама и за всякакви полезни неща, аксесоари, храни за кучета, че дори и всякакъв род глезотии.

Бих казала,че това състезание е прекрасна идея за изкарване на забавна ваканция в рамките на 4 дни от месец март.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин