Лоро парк, Тенерифе – на гости на природата - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лоро парк, Тенерифе – на гости на природата
Автор: Ралица Василева

„Лоро парк“ е задължителна спирка от пътуването ви из Тенерифе. Паркът е истинско райско кътче, където ще видите много екзотични растения и животни. Ще се разхождате сред обширни поляни със зеленина и цветя, поточета и фонтани, а пред входа на парка ви очакват емблематичните огромни фигури на семейство от три слона, оформени от храсти.

Паркът се намира в градчето Пуерто де ла Крус на западното крайбрежие на остров Тенерифе. От центъра на самия град можете да се качите на безплатното влакче, което води до парка. То минава на всеки 20 минути.

Първото, което трябва да направите след като влезете в парка, е да си вземете програма с часовете на шоу програмите, за да разпределите времето си така, че да можете да посетите всички и да ви остане време да разгледате всичко останало. Часовете на различните представления не се застъпват, така че ще ви бъде лесно.

На влизане в парка ще преминете по мостче над красиво езеро с водни лилии и златни азиатски рибки, за които се вярва, че носят просперитет и благоденствие. Можете да хвърлите монета във водата и да си пожелаете нещо.

Най-известното шоу в парка е шоуто с папагалите Ара – Loro Show,с което е свързано и името на самия парк. На испански език „лоро“ (loro) означава именно папагал. Шоуто започва изключително вълнуващо – с полет на папагалите над публиката. Ще усетите повея от размаха на крилете им над себе си. След папагалите още повече ще ви смаят с уменията си. Те ще демонстрират математически умения, географски познания, ще отговарят на въпроси от публиката, ще свирят и какво ли не още.

Пригответе се да се намокрите по време на шоуто с косатки. Ако сте на някой от първите редове, това няма да ви се размине. Затова на влизане си вземете от предлаганите дъждобрани. Дори да седите на по-заден ред, няма да избегнете пръските, но пък в това е чарът на изживяването. Тези огромни хищни бозайници се движат с невероятно величие и грациозност и изпълняват безброй сложни номера.

Шоуто на делфините също не е за пропускане. Тези интелигентни създания ще ви накарат да се усмихвате широко. Ще видите как танцуват танго по двойки, как играят волейбол и пеят под диригентството на треньорите. А накрая весело ще ви помахат с перки.

И тюлените има с какво да ви впечатлят. Те също са спортисти и ще ви покажат как се играе баскетбол като вкарват кош след кош без никакво затруднение.

Разхождайки се из парка, изведнъж пред вас ще се разкрие голямо езеро, отрупано с много розови фламинго. Гледката е толкова красива, че ще ви се стори като мираж. В парка ще видите и мравояд, канарчета, горили и шимпанзета, ягуар, алигатори, сурикати и всякакви други животни.

В къта-джунгла можете да минете по въжени стълби, висящи над криволичещи рекички, а по дърветата около вас свободно ще чуруликат канарчета и папагали.

Въпреки, че е слънчево и топло, тук ще видите и пингвини. Не под слънцето, разбира се, а зад стъкло в огромно закрито помещение – „Планетата на пингвините“, където се поддържат минусови температури и най-големият изкуствен айсберг в Европа.

Големият аквариум е наистина впечатляващ. Той представлява стъклен тунел, през който минавате, а над и около вас се движат огромни акули, скатове, разноцветни рибки, морски кончета, морски звезди, таралежи и още много други чудни същества. Ще ви се струва, че сте в някакъв нереален сън.

Полезна информация: Лоро парк отваря врати всеки ден в 8:30 часа сутринта и затваря в 18:30 часа, когато минава и последното влакче.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин