Магистрала за пчели в Осло - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Магистрала за пчели в Осло
Автор: Peika.bg
Магистрала за пчели в Осло

Пчелите по света започнаха масово да измират през 2006 г., а 31% от популацията на американските пчели изчезна мистериозно през 2012 г. Различни изследователи обвиняват пестицидите и болестите за трагедията, но все още няма сигурно обяснение за масовото измиране на пчели.

Така или иначе, очевидно има проблем и първата държава в света, която взима мерки за това, е Норвегия. По балконите на сградите в столицата Осло вече има много цветя като част от програма, която цели да запази живота на пчелите. Осло е в процес на развиване на „магистрала за пчели“, което означава да се осигури на насекомите обезопасен маршрут с хранителни ресурси, места за почивки и сигурни местообитания из целия град.

36125

Инициативата е започната от група за опазване на популацията на пчелите в градовете и е подкрепена финансово от местни компании. Някои от тези компании са предоставили своите покриви и тераси за създаване на кошери на пчелите. Популацията, кошерите и движението на пчелите пък ще могат да бъдат проследявани в интернет сайт. 

Вече ви се ходи в Норвегия? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Норвегия! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин