Мостът за катерици в САЩ - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мостът за катерици в САЩ
Автор: Peika.bg
Мостът за катерици в САЩ
Снимка: Avi

Когато човешкият свят навлезе в животинския хабитат и започне да му пречи, трябва да се построят съоръжения, които да помагат на животните да избягват проблемите с цивилизацията.

Мостът Нъти Нероус (The Nutty Narrows Bridge) е една от първите такива инициативи - мост за катерици, издигнат в град Лонгвю, Вашингтон, САЩ. Повечето мостове за катерици са просто въже, опънато между две дървета, но този е цяла конструкция с дизайн и прилича на истински мост.

Нъти Нероус е построен, за да могат катериците да преминават безопасно между офис сградата на Парк Плаза и градския парк. Преди животинките е трябвало да пресичат улицата от парка, за да стигат до Плаза, където служителите им оставяли храна. За съжаление, много от тях са били прегазени от коли.

35755

Поради това, шефът на Плаза е уредил изграждането на мост на височина 20 метра над земята, който е направен от алуминий.

Мостът е създаден през 1963 г. и е открит с голяма церемония. Той става много популярен и дори се появява на страниците на различни медии като Sports Illustrated.

35753

През годините мостът за катерици е свалян на няколко пъти за поправка. През 2014 г. влязъл в списъка с исторически места на града, а днес в Лонгвю има четири други такива моста. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин