Международният ден на балоните в Ню Мексико (видео) - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Международният ден на балоните в Ню Мексико (видео)
Автор: Peika.bg
Международният ден на балоните в Ню Мексико (видео)

Фестивалът на балоните в Ню Мексико се провежда за първи път през 1972 г. като част от честванията по случай рождения ден на едно от местните радиа.

>

>

По това време в щата Ню Мексико балон с горещ въздух е притежавал само един човек – Сид Кътър, който бил помолен от собствениците на радиостанцията да предостави своя балон като част от забавленията, които били организирани във връзка с празника на радиото.

Така в рамките на следващите няколко години градът станал домакин на международни срещи на притежателите на балони с горещ въздух. Най-голямото събиране на балони се случва през 2000 г., когато участват 1019 балона от цял свят. В следващите години организаторите поставят лимит на броя участници – максимум 750 балона, тъй като, както заявяват самите те, предпочитат качеството пред количеството.

През 2009 г. допустимият брой участници отново е намален. Този път до 600 балона, поради все по-малкото останало място за приземяване на поляните около града, в който строителството расте с всяка изминала година.

В наши дни той вече е набрал такава голяма популярност, че през всеки един ден по време на фестивала присъстват около 100 хил. зрители от цял свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин