Минитатюрна галерия ще обикаля Великобритания това лято - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Минитатюрна галерия ще обикаля Великобритания това лято
Автор: Peika.bg
Минитатюрна галерия ще обикаля Великобритания това лято

През юни в галерията Pallant House в Западен Съсекс ще бъде открита изложба с участието на 80 оригинални миниатюрни произведения на 34 съвременни британски художници.

Поставенa в по-малко от пет фута витрина „Шедьоври в миниатюра: Галерията на моделите 2021 г. ще дебютира на 26-и юни в английската галерия. В него ще бъдат представени нови творби на високопоставени художници като Деймиън Хърст, Магдалена Одундо, Фиона Рей, Пабло Бронщайн и Рейчъл Уайтрид, създадени през изминалата година с помощта на различни медии, включително скулптура, керамика, фотография и живопис. Запълването на цяла стая от модела ще бъде миниатюрна инсталация от Джон Акомфра.

Експозицията през 2021 г. ще бъде представена заедно с две по-ранни галерии с модели – The Thirty Four Gallery и The Model Art Gallery 2000, а експонатите и ще варират от размера на една монета за паунд до не по-голям от 20 см. Трите галерии ще образуват капсула на времето, представяща над 80 години британско изкуство, и ще включва оригинални творби на някои от най-известните съвременни художници от миналия век. Сложните произведения ще включват 9 см изразителна голота на Маги Хамблинг, 2 см порцеланова саксия със златен ръб на Едмънд дьо Ваал, 13 см въртяща се картина на Дамиен Хърст, 1,5 см колаж от Любайна Химид и 15 см призрачна черна рисунка на кораб от Мълчалив декан.

Трите моделни галерии капсулират отличителната архитектура на миниатюрни произведения на изкуството и осигуряват фон за изследване на съвременното изкуство в мащаб на куклена къща. Те дават представа за развитието на стиловете и влиянията през десетилетията и показват как различни поколения художници са се приближили до уникалните предизвикателства на работата в миниатюра. Галерията се надява да вдъхнови децата и младите хора и да ги провокира да се заинтересуват от съвременното изкуство, като изложбата ще обикаля други музеи и галерии в Обединеното кралство в бъдеще.

Разберете как уличното изкуство се е превърнало в едно от най-вълнуващите художествени движения в света и нововъзникваща тенденция за пътуване, която привлича хората в квартали, градове и фестивали в световен мащаб. С участия на интервюта с водещи художници: D * Face, Eine и Remi Rough, вижте как уличното изкуство ги е разкарало по целия свят, за да преживеят култури, да взаимодействат с хората и да практикуват тяхното изкуство.

„В разгара на първия локдаун художниците не можеха да стигнат до ателиетата си, изложбите бяха отменени и много хора говореха за творчески блокировки, казва директорът на галерията Pallant House, Саймън Мартин.„ Вдъхновен от по-ранните галерии с модели, написах на някои от водещите британски съвременни художници да попитат дали биха могли да участват в проект за създаване на нещо положително от пандемията. Повечето художници обикновено работят в голям мащаб и бяха развълнувани от предизвикателството да кондензират своите идеи в миниатюрно произведение на изкуството и от това, че са част от такава уникална история на съвременното и съвременно британско изкуство.”

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин