Наемете си финландец, за да откриете тайната на щастието! - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Наемете си финландец, за да откриете тайната на щастието!
Автор: Peika.bg
Наемете си финландец, за да откриете тайната на щастието!

Искате да посрещнете щастието в живота си? Тогава наеме си финландец, за да ви научи как да го направите.

Не, това не е шега, а реално съществуваща програма, носеща името "Наеми си финландец" (Rent a Finn). Според проучване на ООН Финландия е най-щастливата страна в света и точно за това е разработила инициатива за разпространение на това щастие. Програмата позволява на финландците да се превърнат във "водачи към щастието", за да запознаят всеки желаещ с връзката с природата. Те вярват, че именно тя прави човек много по-щастлив.

Водачите към щастието ще посрещат пътешественици за три дни през лятото и ще ги запознаят с финландската природа чрез своите собствени дейности. Това ще включва всичко от посещение на национални паркове, през риболов в някоя лятна вила, до бране на горски плодове и ползване на прословутата финландска сауна.

Към момента осем финландци са се присъединили към програмата и са готови са станат домакини, които да покажат пътя към щастието. Всеки, който искат да си наеме финландец, трябва да запише 3-минутни видео, в което описва себе си, връзката си с природата и защо иска да посети Финландия. Освен това трябва да попълни формуляр за кандидатстване на уебсайта www.rentafinn.com.

Избраните ще пътуват до Финландия за три дни това лято. Всички разходи за път и настаняване ще бъдат покрити от Visit Finland, а посещението ще бъде заснето и документирано.

Много от пътешествениците все по-често търсят тишина и спокойствие, а Финландия може да предложи всичко това. Ето защо финландците отварят домовете и живота си, за да посрещнат хора, които искат да се свържат с природата и да изпитат истинско щастие.

Ако и вие искате да си наемете финландец, вижте за повече информация тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин