Най-добрата гледка към Букурещ - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрата гледка към Букурещ

Букурещ вече си има нова най-висока сграда и ново място, което кани туристите да се завъртят на пета и да видят румънската столица в 360-градусова панорама.

ВАЖНО! От спетември 2013 г. достъпът за посетители до небостъгача е преустановен!

Небостъргачът Sky Tower отвори врати съвсем наскоро и през първите два месеца на разположение на посетителите е цял етаж, който всеки петък от 11 до 18 часа безплатно ще разкрива пред очите им гледка към града от 137 м височина.

Наблюдателната площадка разполага и с няколко телескопа за по-подробно разглеждане на забележителностите на Букурещ. Оттук ще видите както зелените паркове и широките улици, така и старите сиви блокове, новите цветни кооперации и достолепните аристократични сгради от миналото.

През есента на 2013 г. се очаква до кулата да бъде открит и мол – т.е. съвсем близо ще има още нови възможности за забавление, пазаруване и хапване.

Полезна информация: Sky Tower се намира на бул. Barbu Vacarescu, вижда се отдалеч и е лесно достъпен с метро (станция Aurel Vlaicu), както и с автобус или трамвай. След първите два месеца от откриването се очакват промени в работното време и въвеждане на такса за посещението на панорамната площадка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин