Най-добрите дестинации за юли 2023г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите дестинации за юли 2023г.
Автор: Peika.bg
Най-добрите дестинации за юли 2023г.
Снимка: Unsplash

Всичко е свързано с жегата през юли, като летните температури в северното полукълбо придават допълнителен блясък на някои от най-популярните туристически дестинации в света.

Европа е окъпана в слънчева светлина, извеждайки средиземноморската плажна сцена на преден план, докато сухият сезон в тропиците дава отлични възможности за наблюдение на дивата природа. По-студените региони също се възползват от топлината, като арктическите райони са най-достъпни. И накрая, има летни фестивали и тържества, които носят забавление и приключения на много дестинации по света.

Ето нашите предложения за дестинации за юли 2023г.:

Занзибар, Танзания

Островът на подправките Unguja - известен като Занзибар - е усещане за аромат. Разходете се из подобните на лабиринт алеи на стария Каменен град в топла вечер и ще усетите полъх на индийско орехче, карамфил и канела от пазара Darajani, пържени морски дарове на щандовете в Forodhani Gardens и аромата на черно кафе в Jaws Corner. Историческото сърце на Занзибар, с неговите рушащи се дворци и сърцераздирателни реликви от ерата на робството, е само един скъпоценен камък на този остров-съкровищница, в най-добрия си вид през юли, по средата на сухия сезон. Качете се на дау, за да се гмуркате с шнорхел край западния бряг, наблюдавайки делфини; подушете листата и пъпките на плантация за подправки; и намерете своя част от съвършенството на коралов пясък на един от прекрасните плажове.

Андрос и Бимини, Бахамски острови

Бахамските острови са почти Карибите – но, най-важното, не съвсем. Вярно е, че това петно от острови и заливи между Куба и Флорида може да се похвали с бистри води и красиви плажове. Но лятото тук, макар и „дъждовно“, е по-малко засегнато от бурите, които често удрят други острови. Юли носи спокойна, чиста, топла вода, идеална за гмуркане и шнорхелинг край туристическия Андрос; източното му крайбрежие е защитено от третия по дължина бариерен риф в света. Добавете мангрови гори, отличен риболов, интересни птици и плажове с бял прах, но извадете тълпите – Андрос е още по-тих и по-изгоден през юли.

Уисконсин, САЩ

В най-топлия месец в Уисконсин бреговете на езерата Мичиган и Горно примамват орди от бягащи от жегата градски жители. Не е изненадващо, че красивите крайбрежни села и плажове на окръг Доор, наречен „Кейп Код на Средния Запад“, гъмжат от летовници, въпреки че все още може да се намери спокойствие на остров Вашингтон и в държавния парк Нюпорт. За истинско уединение се насочете на северозапад към брега на езерото Superior – спрете по пътя, за да се потопите или да ловите риба в едно от ледниковите езера, изпъстрящи окръзите Вилас и Онеда. Очарователният Бейфийлд, чиито улици са облицовани с викториански сгради, е достатъчно симпатичен сам по себе си – но, което е по-важно, това е отправната точка за Апостолските острови, все още див архипелаг от 22 червеникави изумрудени петънца.

Коралово крайбрежие, Западна Австралия

Простирайки се на повече от 1000 км между Сервантес и Ексмут, „Кораловото крайбрежие“ на Западна Австралия капсулира голяма част от привлекателността на страната в миниатюра, което прави този сравнително малко посещаван участък идеален за пътешествия през цялата година, но през лятото е още по-очарователно. Тук ще откриете впечатляващи скални образувания – Pinnacles, варовикови игли, пробиващи пясъка близо до Сервантес. Ще се насладите на сърфиране и подводни приключения покрай най-големия риф в света – 300 км корали, които са дом на около 500 вида риби. 

Канада

Този огромен регион от тундра и тайга е толкова празен, колкото и див, с население, по-малко от най-малката карибска нация, разпръсната в земя, голяма почти колкото Монголия. Карайте кану по участък от най-дългата река в Канада, Deh Cho (Макензи); сал по Южния Нахани от гръмотевичния, висок 96 м Вирджински водопад в пронизващите небето планини Макензи; или се насладете на каякинг на Голямото робско езеро, най-дълбокото в Северна Америка. 

Гансу, Китай

Докато равнинните райони на Китай са горещи през лятото, това е времето за изследване на високото тибетско плато, когато температурите са приятни и пътеките са без сняг. Обхващайки североизточната дъга на платото, провинция Гансу е популярна сред местните туристи, известна като вратата на древния Път на коприната и домът на смайващи пещери, особено в Могао близо до Дунхуанг. Но далеч от тези горещи точки ще намерите спокойствие, заедно с богата тибетска култура и диви пейзажи, особено в префектура Ганнан на юг от столицата на провинцията Ланджоу.

Орхус и Ютланд, Дания

Вторият град в Дания е по-оживен от пчелен кошер. Основан от викингите преди около 13 века, днес Орхус е изключително съвременен със своя новаторски музей на изкуството ARoS, обновен крайбрежен културен център Dokk1 и иновативни жилищни блокове Iceberg. Дори музеят Moesgaard, домът на 2000-годишния, запазен в блатото Graubelle Man, предлага авангардна обиколка в миналото. Вечерта градът разкрива истинските си цветове с кафенета, коктейл барове и клубове, демонстриращи тази типична датска смес от усмивки и интелигентност. Разгарът на лятото носи множество фестивали, джаз, викингско наследство и много други, плюс много слънце. 

Саскатун, Саскачеван

Саскачеван без излаз на море е пейзаж на пространство и тишина – наистина, аудиоеколог смята, че неговият национален парк Grasslands е едно от най-тихите места в света. Освен това е чудесно място за хапване и пиене. Провинцията е житницата на Канада, обхващаща 50% от нейната обработваема земеделска земя. Супер готиният Саскатун, който се намира сред цялото това плодородие, се превърна в едно от най-горещите места за кулинария в страната. 

Алта Бадия, Италия

Този назъбен масив от дълбоки долини, високи плата и пронизващи върхове в Северна Италия отразява трогателна история: между 1915 и 1918 г. италианските и австро-унгарските сили се сражават сред тези безмилостни върхове, а днес можете да се разходите по маршрути като Kaiserjäger, за да откриете техните окопи и оръдейни гнезда. Алта Бадия е известна със ските си, но през лятото кабинковите лифтове и планинските хижи се отварят отново, за да обслужват вместо това гладни туристи, велосипедисти, парапланеристи и бегачи.

Колумбия

Карибски плажове, планини, равнини, джунгла, пустиня: Колумбия обхваща удивително разнообразен набор от пейзажи със съответно разнообразен климат. Юли и август носят период на по-сухо време, идеален за най-различни интересни активности. 

Кхардунг Ла, Индия

Има спиращи дъха пътешествия – и има буквално спиращи дъха пътувания. Кхардунг Ла е и двете. Този 5600-метров проход близо до Лех, насред индийските Хималаи, била ключова пътна артерия на Пътя на коприната и сега е една от най-високо проходимите магистрали в света. Преминаването му с автобус е приключение. Пътищата тук са отворени само за няколко месеца в годината, така че се възползвайте максимално от топлите условия без сняг. Велосипедистите могат да карат на зигзаг от Манали (Химачал Прадеш) до Лех (Ладакх) – едно от най-добрите планински маршрути в света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин