Най-добрите игрища за голф в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите игрища за голф в света
Автор: Елена Исаева

Може да се каже, че голф играта има доста древен произход. Има сведения, че в далечната 1297 г. подобна игра е се е играла в Холандия, като местните използвали кожена топка и пръчка, но и до днес е спорен въпросът кога все пак е игран за първи път. Предполага се, че е възникнал в Средновековието, по крайбрежието на Шотландия, а доста по-късно през XIX век е пренесен в Англия и САЩ.

Любопитен факт е, че през 1457 г. в Шотландия е издаден указ от крал Джеймс II за забрана на играенето на игри като голф и футбол, тъй като те са били причина да се отвлича вниманието от много по-сериозни игри, ползвани за военни цели като стрелба с лък и други подобни занимания.

Най-добрите игрища за голф в света
Снимка: pixabay.com

Не по-млко интересен е произходът на думата голф – това е съкращение от „Gentlemen only, ladies forbidden”. Но разбира се това не е точно така, голф е играла шотландската кралица Мария Стюарт, а в днешно време се организират национални, европейски и световни шампионати по голф за жени.

Голфът в наши дни се практикува от повече от 60 млн. души в света, като това не е само спорт, но и хоби за голяма част от тях. Странно е, че голфът не е включен в листата на олимпийските спортове. Състезания по голф е имало само на две Олимпиади – през 1900 г. и 1904 г.

С развитието на голфът и постоянно разстящата численост на хората, които по един или друг начин са увлечени от този красив и интересен спорт, в световен мащаб расте и броят на голф игрищата, като към днешна дата те са над 30 000.

Ето и някои от най-добрите игрища, признати за такива в световен мащаб:

Royal Melbourne Golf Club, Австралия, което се оценява като едно от най-добрите в света. Проектирано е през 1926 г.от шотландския архитект на голф игрища Алистър Макензи. Намира се в близост до океана и е едно от любимите голф игрища на един от най-големите австралийски голф играчи за всички времена – Грег Норман.

Royal Cape Golf, Кейптаун, ЮАР. Това е най-старото голф игрище в Южна Африка, основано през 1885 г., а от него се разкрива невероятен панорамен изглед към планината.

В Япония също има голф игрище, което по нищо не отстъпва на предходните две. Това е голф клубът Kawana Hotel Golf Club, намиращ се в Шизуока, на брега на Тихия океан. Негов дизанер и проектант е не по-малко известният архитект – проектант на голф игрища – Чарлз Алисън.

Най-добрите игрища за голф в света
Снимка: pixabay.com

В последните години Доминиканската република се превръща в една от най-добрите и най-търсените дестинации за голф на Карибите, където се събират да играят най-елитните играчи от цял свят.
Голяма част от голф игрищата се проектират и организират по крайбрежията на океаните и моретата, което ги прави още по-атрактивни. От тях играчите имат удоволствието освен да се наслаждават на самата игра, но също така и да пълнят сетивата си с красиви гледки.

България в последните години също се развива успешно в този спорт, като най-известните голф игрища у нас са Пирин Голф Кънтри клуб, край Банско и Лайтхаус Голф и Спа Ризорт, като последното е проектирано от известния шампион Иън Ууснам и е открито през 2016 г.

Ако имате желание да играете този красив спорт може да се включите независимо на колко години сте. Доказано е, че голфът може да се играе от 2 до 102 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин