Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 1) - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 1)
Автор: Peika.bg
Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 1)

Вечният град изобилства с интересни паметници, древни руини и изобилие от пица: накратко, идеалната градска площадка за деца.

От Колизеума до катакомбите и обширните паркове до виртуално пътуване във времето, Рим обещава запомнящо се пътуване за цялото семейство.

Добър ли е Рим за деца?

Децата ще харесат всичко - от руините до храната (можем ли да кажем „сладолед?“). А италианците са изключително гостоприемни и никой няма да ви гледа с лошо око, ако заведете малките си в ресторант за вечеря.

Досадни за колички калдъръмени улички и често неработещи асансьори и ескалатори могат да раздразнят родителите, но като цяло Рим се доказва като достойна за семейства дестинация.

Най-добрите неща за правене в Рим с деца

Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 1)
Снимка: pexels

Поразителни гледки - от Фонтана ди Треви, което си е истинска класика - до място, на което да се на гледката от върха на Janiculum хълма - Поздравете децата на всеки ъгъл в столицата на Италия.

Колизеумът

Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 1)
Снимка: pixabay

Вероятно в най-горната част на вашия списък, който трябва да видите, могъщият Колизеум за щастие очарова и децата под 12 години. Построен през 80 г., амфитеатърът с 50 000 седалки е пълен с невероятни факти, за да накара въображението на децата ви да се покачи. В разцвета си Колизеумът е бил домакин на гладиатори, които се бият помежду си или с диви животни (първите са били държани в подземни тунели, които могат да бъдат изследвани чрез обиколка с екскурзовод ). Наземната арена е видяла много битки, а дебютните й игри продължили огромните 100 дни и видели 3000 битки на гладиатори. Рационализирайте посещението си, като закупите онлайн билети за пропускане. Ако сте на посещение през лятото, не забравяйте да вземете със себе си много слънцезащитни продукти и шапка за вас и вашите най-малки, особено в Колизеума, където сянката се оказва неуловима. Или се впуснете във вечерна обиколка и избягвайте слънчевите изгаряния.

Пица, паста и сладолед

Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 1)
Снимка: pixabay

Италия не прави детски менюта, но за щастие има обожавани от децата ястия до едно истинско изкуство. Пицата се предлага както ал тальо (на парче), така и тонда (кръгла и на фурна). Al taglio често се продава в движение, в стил бърза храна и служи като бърз и вкусен обяд. Печена на фурна пица запълва менютата на заведенията за сядане и се предлага с всякакви гарнитури. За класическа пица със сирене поискайте маргерита. Пица пеперони ще донесат с чушка ( " peperoni " на италиански означава "чушки") - вместо със салам. Gelaterias загребват любими вкусове като fragola (ягода), cioccolato (шоколад) и stracciatella(шоколадов чип) и позволяват два или три различни вкуса в една и съща чаша. Повечето ресторанти могат да приготвят паста al pomodoro (паста с доматен сос) или паста burro e parmigiano (паста и масло) за деца.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин