Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 2) - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 2)
Автор: Peika.bg
Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 2)
Снимка: pixabay

Вечният град изобилства с интересни паметници, древни руини и изобилие от пица: накратко, идеалната градска площадка за деца.

От Колизеума до катакомбите и обширните паркове до виртуално пътуване във времето, Рим обещава запомнящо се пътуване за цялото семейство.

Добър ли е Рим за деца?

Децата ще харесат всичко - от руините до храната (можем ли да кажем „сладолед?“). А италианците са изключително гостоприемни и никой няма да ви гледа с лошо око, ако заведете малките си в ресторант за вечеря.

Досадни за колички калдъръмени улички и често неработещи асансьори и ескалатори могат да раздразнят родителите, но като цяло Рим се доказва като достойна за семейства дестинация.

Вила Боргезе

Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 2)
Снимка: pixabay

Няма по-добро място за деца да играят и да тичат на воля от парка Villa Borghese, зелена площ от 198 акра, непосредствено до площад Piazza del Popolo. Паркът е запълнен с развлечения и дейности: наемете единични или двойни велосипеди на хълма Pincio и прекарайте деня обикаляйки наоколо, забавлявайки се и спортувайки, или вземете кану и тръгнете към живописното езеро Джардино дел Лаго. Реплика на римски храм, наречен Tempietto di Esculapio, пази водата. Детски площадки могат да бъдат намерени до Giardino del Lago, музея Borghese и Viale del Goethe. Паркът обхваща и Bioparco, Единственият резерват на дивата природа в Рим, в който живеят 200 вида, обхващащи пет континента. В предната част на зоологическата градина скочете на миниатюрен влак, който се разхожда из градините през топлите месеци. Междувременно Casina di Raffaello, детски център за игри, радва 3 до 10-годишните с работилници, библиотека и книжарница.

Катакомбите и базиликата Сан Клементе

Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 2)
Снимка: wikimedia

Малките изследователи ще се насладят на разузнаването на тайнствените подземни забележителности на столицата. Стратифицираната базилика Сан Клементе е базилика от 12-ти век, почиваща на върха на църква от 4-ти век, кацнала над езически храм от 2-ти век и римска къща от 1-ви век. Още по-дълбоко под онези основи, които се връщат към Римската република. Помислете за това като за архитектурна „лазаня“, съставена от слой върху слой от историята. По-големите деца могат да обикалят катакомбите на Сан Калисто, заплетен лабиринт от гробници, където ранните християни са били погребвани. Потърсете стенописите и картините, които украсяват катакомбите.

Domus Aurea и Palazzo Valentini

Най-добрите забавления за семейства с деца в Рим (част 2)
Снимка: wikimedia

Древното минало на столицата се възвръща към живота благодарение на хитроумната виртуална реалност. Съсед на Колизеума, Domus Aurea на император Нерон някога е бил императорска резиденция, която е заемала приблизително една трета от града. Видео и VR слушалките дават на децата вълнуваща представа за това как е изглеждал бившият дворец в разцвета си: градини, статуи, езеро и всичко останало. Екскурзиите включват и разглеждане на великолепните стенописи, които все още се задържат, вдъхновение за ренесансови художници като Рафаел. Необходими са предварителни онлайн резервации. Под Palazzo Valentini от 16-ти век се намират руини на domus romane или древни римски резиденции, възкресени чрез мултимедийно шоу със звукови ефекти. Резервирайте онлайн.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин