Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)
Автор: Александра Любова
Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Ще ви дадем интересни предложения за фестивали в Европа, които ще внесат разнообразие и ще оставят хубави спомени и интересни снимки. Европа крие страхотни места и неверояни забавления. Вие изберете кои от тях да посетите.

ФЕСТИВАЛ "РИМЛЯНИ И КАРТАХЕН"

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 20 - 29 септември 2019

Къде: Картахена, Испания

Уебсайт

Въпреки че си струва да посетите Картахена по всяко време на годината, най-добре е да го направите през втората половина на септември, за да се насладите на Fiestas de Carthagineses y Romanos.

Гарантираме ви урок по история на живо и страхотно забавление!

Картахена се гордее с хилядолетното си минало и жителите й са двигателят на ежегодната ваканция, която е уникална в Испания: Fiestas de Carthagineses y Romanos. В продължение на 10 дни, във втората половина на септември, повече от четири хиляди участваха в тези празници в Картахена, започнали през 1990 г., за да съживят събитията от Втората пуническа война отпреди повече от 2200 години, като взеха за опора историята и археологията от Картахена и всяка година се преоткриват, за да придобият повече разкош.

През дните на Фиеста всички героични събития, настъпили в периода, който започва около 227 година преди нашата ера, се възраждат, с основаването на Qart Hadasht от Асдрубал Janto El Hermoso и те завършват през 209 г. пр.н.е. битка и последвалото завладяване на града от римските легиони под командването на генерал Publio Cornelio Escipión, създавайки вълшебна атмосфера, в която се наслаждават както жителите на Картахена, така и туристите, които посещават града. Програмата „Официални актове“ включва различни ежедневни театрални представления, които позволяват на посетителите да преживеят историята на величествените за града сцени, като посещават, наред с други, основаването на Карт Хадаст, унищожаването на Сагунто, сесията на римския сенат, Сватбите на Ханибал и Химилце, Оракулът на Танит, походът на Ханибал до Рим, десанта на римската армия, парадите на войските и легионите и битката за завладяването на Карт-Хадаст. По време на Fiestas, посетителите и Картахена преминават през града, участвайки в различните развлекателни дейности, организирани от картахенската и римската страна, и придружават картахенските войски и римските легиони, които акостират в пристанището. Партито се провежда всяка вечер. Посещавайки пазара на занаятит, можете да се насладите на голямото разнообразие от специалитети от кухнята в Картахена, които се предлагат в баровете и ресторантите там. В лагера организаторите предлагат на обществеността повече от сто безплатни дейности, сред които можем да подчертаем тестовете на Аспар с развлекателни дейности за деца, предлагани от Картахенския съвет и Латинския панаир с представителства и типични римски ястия, предлагани от сената.

ОКТОБЕРФЕСТ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 21 Септември до 6 Октомври 2019

Къде: Мюнхен, Германия

Уебсайт

Това е най-големият народен фестивал в света - и най-популярният на бирата, с което е по-известен. Всяка година Октоберфест привлича милиони посетители. Веднъж Октоберфест, винаги Октоберфест! Но все пак много малко от нас знаят как започва всичко или дори на кого трябва да благодарим за Октоберфест, както е известен днес. Време е да промените това.

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Все още едно правило важи в палатките за бира на Октоберфест: клиентът е цар. И все пак има човек, на когото да благодарим за годишното събрание на около шест милиона посетители в такава уютна обстановка. Андреас Майкъл Дал'Арми, член на Баварската национална гвардия, имаше идеята да отпразнува сватба малко по-различно. Принц регент Лудвиг от Бавария, по-късният крал Лудвиг I, и принцеса Тереза ​​от Саксония-Хилдбургхаузен трябваше да бъдат почетени с огромна конна надпревара. Финансистът и майорът на кавалерията споделя идеята си с баварския крал Макс I Йосиф, който е впечатлен от идеята. Двойката се жени на 12 октомври 1810 г., като празненствата се провеждат на 17 октомври при основанието на Терезиенвизе, за да бъдат наречени по-късно на булката и да представят точно предложената конна надпревара. И въпреки че по това време не е имало палатки за бира или панаир, те отбелязват раждането на Октоберфест. През 1824 г. град Мюнхен награждава Андреас Майкъл Дал'Арми с първия златен медал на гражданите за "изобретяване" на Октоберфест. Погребан е на гробището Alter Südfriedhof, а на него е кръстена и улица в квартала Нойхаузен-Нимфенбург.

ФЕСТИВАЛ НА ХРАНАТА KOOKEET, БРЮЖ

 

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 28 - 30 септември 2019 г.

Където: Брюж, Белгия

Уебсайт

Този фестивал на кулинарията включва 3 разкошни дни на предизвикателства за готвене с повече от две дузини от топ готвачите от „Северен Венеция“ - Брюж. Винаги има почти 100-процентова гарантиранция за присъствието на поне няколко главни готвача от каталога на "Мишлен".

Палатково селище изниква до централната жп гара на Брюж. Можете да отидете в селото безплатно, а заплащането на храна и напитки се извършва с предварително заредена карта. Всичко е много добре организирано и можете да си купите ястия, за да опитате много различни вкусове и стилове. Силно препоръчително е да опитате шампанско, вино или бира, съчетани с всяко ястие. Всеки ден има график за предизвикателствата на готвенето, така че проверете сайта на Kookeet, където с наближаването на датите на фестивала ще бъде публикуван списък на предлаганите ястия.

ФИЕСТА ДЕЛ МАРИКО - ФЕСТИВАЛ НА МОРСКИТЕ ДАРОВЕ В О ГРОУВ, ИСПАНИЯ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 3-13 октомври 2019 г.

Кога: О Гроув, Галисия, Испания

Един вълнуващ фестивал за морски дарове в Испания - Фиеста дел Марико. Този културно-гастрономически фестивал се провежда ежегодно през октомври от 1963 г. насам. Това е културно събитие, целящо да популяризира двете основни опорни точки на икономиката на града: риболов и туризъм. Насладете се на този фестивал, на който се очаква да дойдат 200 000 посетители.

В допълнение към танцовите и музикалните програми можете да се насладите на много фолклорни, културни и образователни дейности. Има такива, специално проектирани за деца, спортни събития, както и научно-търговски семинари и конференции. По време на фестивала пазарувайте морски дарове на рибни пазари и се уверете, че изпробвате двете изключителни специалитети на региона: миди и калкан. Всяка година се провежда и конкурс за дегустиране на миди. Скариди, раци, стриди и миди са само някои от другите изящни деликатеси, които се предлагат. Всичко това се случва заедно с чудесна музика, така че не забравяйте да посетите и концертите, които се провеждат по време на фестивала!

BOCCACCESCA ХРАНИТЕ И ФЕСТИВАЛЪТ НА ВИНОТО В ТОСКАНА

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 4 - 6 октомври 2019 г.

Къде: Черталдо в Тоскана, Италия

Уебсайт

Boccaccesca е ежегоден фестивал на храната и виното, който привлича безброй посетители за тесните средновековни улици на Черталдо Алто. Тосканските вина като Chianti Classico или Brunello на Монталчино са легендарни и дегустации се извършват по време на четирите дни на фестивала, а известни сомелиери помагат на посетителите да избират и оценят.

В допълнение има сергия след сергия, на които местните предлагат най-добрите и най-пресните продукти от региона. Много важна съставка на тосканска кухня е хлябът и ще се радвате на такива, направени със стафиди или розмарин. Опитайте ribolleta, вкусна супа, направена от хляб, боб, зеле и зеленчуци и на различни Антипасти, включително салами и прошуто. Топлата храна е много добре приета през есента и ще тук ще можете да опитате най-различни варианти, традиционни за Тоскана. Опитайте ястия от заек, елен или дори дива свиня или дебел бифтек, след това бадемови сладкиши и други типични сладкиши. Не само, че на фестивала е пълно с храна и вино, но и с конкурси за готвене и демонстрации на известни италиански готвачи. Ще се забавлявате също с гледане на средновековни възстановки, които навяват спомени за великолепието на Ренесанса. Също така има и организирани развлечения за деца.

КАВАТАСТ - ПАНАИР НА ВИНО И ГАСТРОНОМИЯ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 4 - 6 октомври 2019 г.

Където: Сан Садърни д'Аноя, Испания

Уебсайт

Лятото ни вдъхновява и ни кара да търсим различни възможности за забавление, нови усещания и емоции. Подгответе се с чаша вино в ръка, защото скоро ще изживеете една магия на виното в Сан Садърни д'Аноя.

Датите за тазгодишното събитие са 4-6 октомври 2019 г. и панаирът ще съдържа много интересни дейности за всички любители на кава, които искат да се насладят на качествено пенливо вино и добра традиционна местна храна. Потребителите ще бъдат посрещнати и поканени да участват в дегустация на кава, като ще имат възможността да пробват стотици пенливи вина от региона Пенедес и Кава, докато научават за Sant Sadurní d'Anoia и хората, които произвеждат Cava.

ПРАЗНИК НА СВЕТЛИНИТЕ В БЕРЛИН

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 11 - 20 октомври 2019 г.

Къде: Берлин, Германия

Уебсайт

Всяка година през октомври, Берлин се превръща в град, пълен с изкуство. Експонати на известни забележителности, паметници, сгради и места превръщат FESTIVAL OF LIGHTTS в един от най-известните такива на светлинното изкуство в света. Национални, както и международни артисти представят своите блестящи светлинни инсталации и по този начин превръщат града в огромна сцена. Те разказват истории, обръщат внимание на специалното и представят техните култури, изкуства, занаяти и послания. Забележителности в Берлин, исторически места, улици, площади, модни квартали и горещи точки от най-новата история са обляни в светлина.

Фестивалът е под патронажа на управляващия кмет на Берлин - Михаел Мюлер.

AMSTERDAM DANCE EVENT

 

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 16 - 20 октомври 2019 г.

Където: Амстердам, Холандия

Уебсайт

Фестивалната програма на ADE обхваща целия спектър от електронни поджанри с над 2500 изпълнители, които се представят в 140 от най-добрите пространства за музика и нощен живот в Амстердам. През 2018 г. фестивалът посрещна  400 000 посетители от над 100, което го прави най-големият фестивал за електронна музика в света.

Фестивалът представя широк спектър от изпълнители на електронна музика, от пионери до обещаващи таланти. Той е уникален по рода си, с почти 140 места за участие, включително клубове, по-малки и уютни места, концертни зали и стадиони, но и локации като музеи или дори Централната гара в Амстердам.

ОНОН VEGFEST UK

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 26 - 27 октомври 2019 г.

Където: Лондон, Великобритания

Уебсайт

Как да гарантираме, че нашите продукти за красота и дрехите са наистина веган? Как да създадем предприятия и бизнес, които да влияят на хората около нас, за да възприемат веган начин на живот, като начин да подкрепят психичното здраве? Как да сме сигурни, че следваме начина на живот, който е възможно най-екологичен и веган? Има ли лесни за следване стратегии за начинаещи, за да облекчат пътя към веганството? Какви са някои от алтернативните подходи към здравето, които спомагат за подобряване на благосъстоянието ни и които са едновременно веган?

Тези въпроси и теми ще бъдат обсъдени в раздел Lifestyle в предстоящия VegfestUK Лондон на 26-27 октомври в Олимпия Лондон.

MUSIC FESTIVAL PITCHFORK, ПАРИЖ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 31 октомври - 2 Ноември 2019 г.

Където: Париж, Франция

Уебсайт

Всеки ноември хиляди хора и фенове на музиката се събират и изпълват дворцовия Grande Halle de la Villette за 3 нощи. През годините на фестивала са участвали някои от най-големите имена на инди музиката (Bon Iver, The War On Drugs, The National ).

Готино, инди, стилно - това е Pitchfork! Pitchfork Festival ще представи не само на най-известните имена в музикалната индустрия, но също така и новаците, с участието на поп, електронни звуци на истински инди рок музиканти. Pitchfork празнува инди идеология и алтернативна музика. Фокусът винаги е творчество. Освен концерти, посетителите ще имат възможност да посетят изложби, пазари и всякакви видове уникални чудеса.

ИСЛАНДИЯ AIRWAVES

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (2 част)

Кога: 6 - 9 Ноември 2019 г.

Където: Рейкявик, Исландия

Уебсайт

Исландските Airwaves провъзгласяват себе си за най-готиния музикален фестивал на земята. Това е петдневна емоция. Демонстрират се нови неща от Исландия и целия свят. На различни места в центъра на град Рейкявик се провеждат музикалните акции. Тази година организаторите очакват около 9000 души, включително и хора на изкуството, както и от музикалната индустрия и пресата. Имайте предвид, трябва да бъдете на най-малко 20-годишна възраст, за да можете да го посетите и се изисква документ за самоличност.

Iceland Airwaves се завръща в Рейкявик от сряда - 6 ноември, до събота - 9 ноември, като ще събере на едно място над 130 групи от 20 държави. Като горди  участници в Keychange , Iceland Airwaves постигна равен баланс между половете за втора поредна година, с разделение 50/50. 

След петгодишно отсъствие местните герои  Hjaltalín се завръщат на фестивала Booka Shade. Освен това Индонезия и Палестина са представени за първи път на тазгодишните Исландски ефири с инди дует  Stars и Bunny. Ще участват и наскоро обявените Джон Грант, Орвил Пек и други.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин