Най-интересните музеи в Москва – част 3 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните музеи в Москва – част 3
Автор: Елена Исаева

След великолепния и уникален Диамантен фонд на Русия продължаваме към следващите музеи, които отидете ли в Москва е хубаво да посетите.

Къщата - музей на Михаил Булгаков, който е сравнително нов- отворен е за посещение през 1991 г., послучай 100 – годишнината от рождението на писателя. В музея е представен животът му и включва книги, вещи, пощенски картички и снимки.

Най-интересните музеи в Москва – част 3
Снимка: pixabay.com

 

Московският транспортен музей – най – големият музей на ретро автомобили в града. Тук можете да видите цялостното развитие на транспортът в столицата и страната. Посетителите могат да видят интересни интерактивни експозиции, както и да се снимат с тези автомобилни шедьоври. Най – голям интерес проявяват посетителите към автомобили, участвали в състезания, както и към автомобили, създадени по авторски проекти от самоуки автори.

Иннопарк – изключително интересен и ориентиран към детската аудитория музей, където се провеждат интерактивни демонстрации на определени закони и действия от заобикалящия ни свят. Тук малчуганите могат да натиснат бутона, за да спрат, както и да продължат представянето на даденото явление, което преди това е било загадка за тях.

Музей на Мосфилм – тук могат да се видят костюмите на героите от руските филми и старите коли, използвани в сцените. Музеят притежава колекция от автомобили, използвани в по – емблематичните филми.

Освен гореизброените музеи, в Москва има и други интересни музеи, които са с безплатен достъп. Ето и някои от тях:

Музеят на водата, където можете да научите историята на водопровода в Русия.

Музей на коневъдството – провеждат се изложби на руски и други скулптури.

Музеят на метрото в Москва – да научим за професиите на работниците в метрото, да влезем в кабината на водача, откъдето може да се запознаем с управлението на влаковете.

Най-интересните музеи в Москва – част 3
Снимка: pixabay.com

Музей на индустриалната култура – колекцията му се състои от машини и автомобили, използванив  в нач. на XX век.

Музей на уникалните кукли, открит през 1966 г. Тук са включени колекции от кукли – уникати, участвали в кукления театър на еГрмания, Русия, Фрнция и Англия. В Музея може да се види голямо разнообразие от кукли, направени от порцелан, восък, дърво, хартия, кукленски гардероб и други.

Други интересни музеи са:

Музеят на подводния флот – един от най – необичайните музеи. Подводницата тип В – 396 клас Танго през 1980 г. е извадена от употреба и през 2006 г. е превърната в музей.

Музеят на Великата Отечествена война, открит през 1995г. и посветен на Втората световна война. Тук ще намерите оръжия, превозни средства, фотографии от военни екпедиции и събития. Тук се прожектират 3Д филмчета, за по – близко пресъздаване на реалността.

Музейният резерват Коломенское – дворецът на Цар Алексей Михайлович, превърнат днес в Държавен архитектурен резерват. Тук се намира къщата на Петър Велики, няколко манастира и църкви. На територията на резервата се простират на голяма площ естествени девствени парк и гора. В края на резервата тече река Москва. През зимата голяма атракция са спусканията с шейни, каране на кънки, организират се целогодишно театрални преставления.

Богатството на московските музеи не свършва до тук. Ако искате да посетите изброените, както и да откриете и други, които биха ви били интересни, то не се колебайте, посетете красивият град, разположен на едноименната река и се забалявайте.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин