Най-косматият пътеводител за 5 континента - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-косматият пътеводител за 5 континента
Автор: Мария Ангелова

Да, това вероятно е най-косматият пътеводител в света. Кориците му са направени от заешка кожа, страниците – от рециклирана хартия, зашит е на ръка, подвързан с дъбово дърво и това не е всичко! Пътеводителят „За теб, пътешественика“ ("For You the Traveller”) съдържа не работно време на музеи и списък със забележителности, а... истории на добри хора.

Авторът, новозеландецът Набил Сабио Азади, харесва един по-различен вид, по-лично пътуване. Той е събрал между страниците на това лимитирано издание имената, житейските истории и телефонните номера на добри хора от различни държави на пет континента, които ще очакват пътника, пристигнал при тях с тази книга в ръка.

Набил разказва с чувство за хумор и премерена доза носталгия за 5-годишното си странстване по света. Той потегля на път, когато е на 16 години, и на 21-годишна възраст вече има издадена книга зад гърба си.

„Събрах хората, а след това и техните истории. Исках да ги накарам да изведат някакъв урок от житейския си опит“, споделя Набил пред coolhunting.com.

Пътеводителят е издаден само в 200 бройки, като всички приходи ще отидат за построяването на пешеходни мостове в град Амбано на остров Мадагаскар.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин