Най-красивите площади в Рим - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-красивите площади в Рим
Автор: Елена Исаева

Рим – столицата на Италия определено може да се каже, че е един от най-красивите градове в цяла Европа, а може би дори в света, разбира се това е въпрос на вкус, като всеки търси нещи различно. Вечният град, както го наричат, от край време очарова своите туристи с красиви сгради, интересна култура, богата история, чудесни площади за разходки, малки кокетни кафенета и какво ли още не.

В Рим никога няма да скучаете и определено колкото и пъти да посетите този приказен град, винаги ще има с какво да ви изненада, винаги ще откриете нещо ново и вълнуващо, което ще остане завинаги в сърцето и душата ви.

Най-красивите площади в Рим
Снимка: Елена Исаева

В Рим освен всички класически туристически забележителности като Ватикана, Ватиканските музеи, Колизеума, фонтана Ди Треви, Пантеона, Замъкът на Ангела, Базиликата Свети Петър и много други, може да се насладите на няколко много красиви площада, които определено много ще ви харесат.

Най-красивите площади в Рим
Снимка: Елена Исаева

Площадът на народа или Пиаца дел Пополо е много просторен кръгъл площад, който се намира в северната част на Рим. От едната му страна може да видите две красиви, напълно идентични църкви, а по средата на площада се намира египетски обелиск още от времето на Размес I. Мястото е много красиво, просторно и чудесно за снимки и разходки. Този площад е и важна част от филма „Ангели и демони“ по книгата на Дан Браун „Шестото клеймо“, чието действие се развива в Рим.

Най-красивите площади в Рим
Снимка: Елена Исаева

Площад Навона лично за мен това е най-красивият площад в цял Рим. Предполага се, че някога на това място е имало огромен стадион с наистина впечатляващи размери, който е бил построен още през 1 век от император Домициан. В наши дни мястото е просто уникално, вечер е пълно с млади артисти, които предлагат своето изкуство на туристите – картини, графики и други интересни неща. На площад Навона може да се насладите на известните фонтани на четирите реки, на Нептун и на Мавъра. Това е предпочитано място за разходка не само от туристите, но и от местните.

Най-красивите площади в Рим
Снимка: Елена Исаева

Площад Испания – още един много красив и интересен площад в Рим, на който се намират и известните испански стълби, които през пролетния сезон са покрити целите с най-различни красиви цветя, които ухаят просто божествено. Името му идва от това, че в наши дни там се намира посолството на Испания. Стъпалата от самия площад са 138 на брой и водят до прекрасната църква Тринита дей Монти, от чиято площадка се разкрива много красива панорамна гледка към част от града. На площада се намира и красивият и много интересен фонтан Barcaccia (така се наричали лодките, които пренасяли бъчвите с вино в античния Рим). Според легендата папа Урбан VIII поставя фонтана тук, след като е бил впечатлен от лодка, довлечена от наводнение от река Тибър. Мястото е чудесно за снимки или просто да поседите на стъпалата и да се полюбувате на Рим.

Най-красивите площади в Рим
Снимка: Елена Исаева

В Рим има още много други малки и големи площади, които си струва да посетите, някои дори ще намерите съвсем случайно. Всеки от тях има своето собствено очарование и заслужава да му се отдели малко време.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин