Най-красивите влакови маршрути в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-красивите влакови маршрути в света
Автор: Вероника Иванова
Най-красивите влакови маршрути в света

В случай че обичате да се наслаждавате на красивите природни пейзажи и разполагате с повече свободно време, то може би едно пътешествие с влак ще се окаже най-подходящият избор за вас.

Пътувайки с железницата ще имате възможност да видите с очите си чудно красиви места, а и да се откъснете от забързаното ежедневие. При всички положения едно е сигурно – това е незабравимо изживяване,  което оставя спомени за цял живот.

Ето и някои от най-красивите влакови маршрути по света:

1. “Белмонд Гранд Хибърниан”

Този маршрут ще ви пренесе в един свят на лукс, където вкусната кухня и отлично обслужване са нещо нормално. Уютните вагони предлагат невероятни гледки към живописната природа на Ирландия. Древни легенди съществуват за много от местата, край които ще минете по време на пътешествието.

Най-красивите влакови маршрути в света

2. “ТранзАлпин”

Маршрутът е с дължина 224 км и се изминава за 5 часа, като предлага уникални гледки към красиви равнини, редуващи се с глетчери и скалисти планини. Всичко това се случва на територията на Нова Зеландия – между Крайстчърч и Греймут.

3. “Ориент Експрес”

Тук пътниците могат да се почувстват като във времето на златния век на железопътното пътуване, благодарение на официалните вечери и елитна атмосфера. Разстоянието от Лондон до Венеция влакът изминава за 2 дни.

Най-красивите влакови маршрути в света

4. “Ган”

Този маршрут предлага на пътниците гледка към някои от най-интересните места и природни пейзажи в Австралия, до които не може да се стигне с друг транспорт. Преминавайки през огнено червения център на континента, ще изживеете наистина незабравими емоции.

Най-красивите влакови маршрути в света

5. Транссибирската железница

Пътуването с Транссибирската железница е истинско приключение, което трае цели 2 седмици. По време на пътуването ще имате възможност да се насладите на чудни гледки, включително и на най-дълбокото езеро в света  – Байкал. Железницата тръгва от Москва и стига чак до Владивосток и Далечния Изток.

Най-красивите влакови маршрути в света

6. “Шонгололо Експрес”

Това е най-достъпната железопътна линия в Африка, която включва кратки спирки в природните резервати и занаятчийските пазари в Южна Африка, Намибия и Зимбабве.

Най-красивите влакови маршрути в света

7. “Влакът до облаците”

Това е един от най-високите влакови маршрути в света, който тръгва от Салта (Аржентина), движейки се на зиг-заг през Андите, достигайки до границата с Чили.

Най-красивите влакови маршрути в света

8. “Ледниковият експрес”

Този маршрут свързва два от най-големите планински курорти в швейцарските Алпи. По време на пътуването пътниците имат възможност да се насладят на идилична обстановка – заснежени върхове, планински ливади и малки приказно красиви селца.

Най-красивите влакови маршрути в света

9. “Роял Раджастан на колела”

Представлява луксозен курорт на борда на влак, който отвежда пътниците до най-известните храмове и крепости в Индия, включително и до прочутия Тадж Махал. Освен всичко останало, тук се предлагат и СПА процедури, а самото пътуване трае седем дни.

10.  Канадските железници

Пътниците тук имат възможност да се насладят на не по малко красиви гледки – златни полета, скалисти местности, кристално чисти езера, снежни върхове и водопади, и живописни градчета. Целият този маршрут се изминава за 3 дни, като се преодоляват 4500 км – от Торонто до Ванкувър.

Най-красивите влакови маршрути в света

11. Калифорния Зефир

Благодарение на тази жп линия пътниците имат възможност да разгледат сърцето на Америка по възможно най-добрия начин. Влакът се изкачва по Скалистите планини и Сиера Невада, а накрая се спуска към Тихоокеанското крайбрежие.

Най-красивите влакови маршрути в света

12. Железопътната линия Белград-Бар

Тази жп линия превежда пътниците през живописната природа на Западните Балкани, като равносметката е 435 преминати моста и 254 тунела. Влакът изминава разстоянието от сръбската столица до Адриатическото крайбрежие на Черна гора за около 10 часа.

Най-красивите влакови маршрути в света
 n

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин