Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате
Автор: Peika.bg
Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате
Снимка: pexels

Колко често ви се случва да разберете за нова невероятна дестинация, за която не сте чували досега? Често нали? Е, това е съвсем нормално, тъй като светът е голям и колкото и да се опитваме, не можем да познаваме всеки един ъгъл и със сигурност не сме виждали всички красиви атракции, които съществуват от много години.

Някои сгради и замъци обаче не са били оценени достатъчно, поради което много хора дори не знаят, че съществуват. За да направим промяна и да ви предоставим ценна информация, решихме да ви разкрием някои от забравените или непознати цветни замъци, които могат директно да ви спрат дъха.

Разгледайте по-отблизо тези фантастични цветни замъци

Когато си помислите за замък, вероятно ви идва на ум е голяма, грандиозна сграда, където са живели някои кралски особи и където са се случили важни исторически събития. Ако добавите различни живи цветове към картината, тогава вашето възприятие бързо се променя и това, за което мислите, вероятно е игрив замък на Дисни. 

Замъкът Келбърн в Шотландия

Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате
Снимка: pixabay

Завладяващият замък Келбърн е дом на семейство Бойл от построяването му през 13-ти век, което го прави най-старата сграда в Шотландия, която непрекъснато е била обитавана от едно и също семейство. Разнообразието от цветове, които украсяват екстериора е фокусирано върху една голяма част от него и не е включено в първоначалното му създаване, а е добавено по-късно. Това се дължи на факта, че трябвало да се премахне циментовата мазилка, за да се предотврати по-нататъшно увреждане на каменната зидария. Поради това настоящият му обитател Патрик Бойл решава да покани група бразилски художници да украсят стените, преди да бъдат съборени.

Резултатът от това действие е чудесно декориран замък, разнообразие от форми и цветове, които ви карат да се взирате в него с часове. Това привлече много внимание и много туристи в страната, което доведе реконструкцията до дискусия. До миналата година нищо не се е променило, защото повечето хора са против разрушаването на стените с графити, но днес състоянието на замъка не е напълно известно.

Замъкът Саммецано в Италия

Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате
Снимка: wikimedia

Има едно вълшебно място в Тоскана, което ви очаква да го откриете, тъй като е било изоставено преди много време. Впечатляващ и удивителен, Саммецано е бил красива резиденция за важни особи от миналото. След Втората световна война дори е използван като луксозен хотел с допълнителни услуги като спа, голф и кънтри клуб, които всички престават да съществуват през 90-те години на миналия век. Оттогава нататък замъкът не се използва за нищо друго, освен за събития, организирани от време на време, или обикновено посещение от решителни туристи. Казваме решителни, тъй като за да влезете в Sammezzano, трябва да се постараете предварително, за да резервирате престоя си и се надяваме, че ще бъде одобрен.

Цветовете и шарките, които съставляват интериора на това място, са невероятни, установено е, че са различни във всичките 365 стаи. Броят на стаите не е случаен, а се казва, че има място за всеки ден от годината и всяка стая има свой стил и декорация. Саммецано се намира близо до Флоренция, така че не е толкова трудно да стигнете до него. Въпреки това, ако сте готови да влезете и да разгледате красивия интериор и разнообразието от цветове, тогава трябва да проверите как да го направите на уебсайта. Също така, имайте предвид, че екстериорът също си заслужава да се посети, така че дори и да не ви пуснат да влезете вътре, пак можете да изпитате духа на замъка отвън.

Национален дворец Пена в Португалия

Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате
Снимка: pixabay

Въпреки че е доста популярен за хората в Португалия, има дворец в Сао Педро де Пенаферим, в община Синтра, с който вероятно не сте запознати. Този колоритен дворец е построен на планината Синтра, а когато времето е ясно, може да се види дори от Лисабон. Националният дворец Пена се гордее, че е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и е важно творение, когато става въпрос за романтизма от 19-ти век в света.

Разположен на хълм над град Синтра, прекрасният дворец е придружен от голям, великолепен парк – Pena Park, който е създаден според стила на двореца. Цветният екстериор е прекрасен за гледане, особено от въздуха. Интериорът обаче също не прави изключение, предлагайки по-луксозен вкус и усещане на своите посетители.

Кралският дворец Bang Pa-In в Тайланд

Невероятни цветни замъци, за които дори не подозирате
Снимка: pixabay

Въпреки че не е замък, кралският дворец Bang Pa-In също заслужава вашето внимание, когато става въпрос за шарки и нюанси. Разположен в Бан Лен в Тайланд, той е известен още като Летния дворец, използван като комплекс от тайландските крале. Пейзажът, който формира, е доста впечатляващ, тъй като дворецът лежи до река Чао Прая, така че спокойната вода и остра архитектура създават страхотна смесица от емоции.

Кралският дворец Bang Pa-In е отворен за посетители, така че ако сте готови да посетите тази прекрасна дестинация, те имат предвид, че това, което търсите да видите най-много, е павилионът Aisawan Dhiphya-Asana.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин