Още топ 5 на най-романтичните места в Италия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Автор: Peika.bg
Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

От замъци до древни руини, съблазнителна кухня до буйна природа, блестящи езера до тихи лозя, следващият списък предлага нашите препоръки за петте най-романтични места в Италия за следващото ви пътуване.

Италия е олицетворение на романтична дестинация с елегантни градове, уединени местенца, живописни брегове и изящни островни бягства. Съхранената традиция предлага автентична красота, а природните чудеса осигуряват очарователната атмосфера на книга с разкази.

От елегантните брегове на езерото Комо до вечнозелената провинция на Пиенца, разгледайте акцентите и далечните пътеки за интимни преживявания навсякъде.

6. Крайбрежие на Амалфи

Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Крайбрежието на Амалфи се превърна в пощенската картичка и перфектното бягство в Средиземно море. Романтиката се излъчва от сапфирената вода, грапавите извисяващи се скали, тесните криволичещи крайбрежни пътища и очарователните села. Терасираните цитрусови горички засенчват скрити заливчета, а антични яхтени пристанища отстъпват място на каменисти плажове.

Използвайки едноименния град като отправна точка, можете лесно да разгледате цялото крайбрежие и да откриете приликите и забележителните разлики на грандиозните вили, разположени на върха на извисяващите се плата или скрити лозя, поглъщащи морския бриз. Приключенските двойки могат да тръгнат на походи в търсене на антични места или кристално чисти планински потоци. Асортимент от елегантни къщи, криволичещи стълби и тесни алеи водят до гледки към исторически площади или плискащи се вълни.

Романтиката на брега на Амалфи изобилства от качествена кухня, използваща местни продукти, съчетана с примамлива гледка към Тиренско море. От градове, които се изкачват по скалистите местности до цветни антични фасади с тераси, които обграждат живия залез, можете да се влюбите в морето, да се качите на лодка или просто да се отдадете на комфорта на артистичен град.

7. Чинкуе Тере

Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Чинкуе Тере прегръща ценните брегове на Лигурия и включва пъстър свят с лазурни води. До бившите рибарски общности е практически невъзможно да се стигне с кола, което създава усещане за уединение. Романтичната атмосфера произтича от перфектната комбинация от крайбрежни гледки и отдалечена автентичност. Минималистичните, тесни пътища и запазена антична архитектура се вплитат между мрежата от планински пътеки.

Животът се забавя по крайбрежието на Лигурия, маркирайки южния край на италианската Ривиера за вечно романтично бягство. Крайбрежните кафенета, елегантните птичи песни и древните светилища се крият сред върховете на скалите, които гледат към средиземноморските вълни. Съкровищата на петте града могат да бъдат разкрити чрез походи и екскурзии с лодка и разходки, които подчертават нежните ритми, които се сменят между зората и здрача.

Пастелни редови къщи блестят при залез слънце, а ботаническите градини по скалисти носове поддържат екзотичния облик на мястото. Лозята произвеждат популярното местно вино Sciacchetrà. Стръмните ветровити пътища водят до уединени заливчета, докато цветните тераси гледат към Лигурийско море или предлагат вдъхновяващ лабиринт от стълби. Ароматът на лимонови дървета се разпръсква от бриза, създавайки освежаваща атмосфера сред завръщащите се риболовни лодки, създавайки несравними романтични моменти.

8. Портофино

Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Изящната комбинация от селски чар и изискана история оживява същността на Портофино. Пристанището представлява скъпоценен камък с буйни хълмове, граничещи с яркосините води. Романтична пешеходна пътека подчертава харизматичната архитектура на традиционно рибарско селище, като яхтеното пристанище често приютява смесица от яхти и типични рибарски лодки.

Страстните местни жители поддържат връзка с фолклора. Подредбата на пристанището на полумесец отразява най-доброто от италианската Ривиера, с невероятна гледка от всяка точка на крайбрежната алея, простираща се до хоризонта. Кастело Браун от 15-ти век увенчава хълма за нотка на фантазия и лукс. Защитената морска зона създава рядка и богата колекция от природни съкровища, които контрастират на луксозните яхти, кацнали в пристанището.

Морето привлича посетителите в дълбините си близо до Портофино още повече със статуята на Христос, разположена на морското дъно и достъп до уединеното абатство Сан Фрутуозо. Двойките се отдават на романтиката на Портофино, като се разхождат по крайбрежната алея, излежават се на близкия каменист плаж, плават по кристално чисти води или се наслаждават на гледката от идиличния площад, известен като Пиацета. Това е идеално място за създаване на спокойни, живописни спомени.

9. Полиняно а Маре

Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: wikimedia

Зрелищната крайбрежна дестинация Полиняно а Маре е кацнала върху варовикови скали, което води до сложни панорами на лъскавото Адриатическо море. Приказният исторически град цъфти с романтична смесица от подобни на лабиринт тесни улички, панорамни тераси и светли къщи. Разнообразната история по крайбрежнието също доведе до традиция на гмуркане от скали от световна класа.

Крайбрежната площадка датира още от древните римляни с очарователна обстановка, известна със сладолед през горещата лятна нощ и пещери, които са белязани по скалистото дере. Романтика идва от сладкарниците, продаващи италиански кроасани, и ресторантите, изпълнени с аромати на елегантни ястия с морски дарове.

Слънчевата светлина блести върху варосаните стени, докато перфектното място отразява варовиковите скали. Можете да се отдадете на по-сладката част на града или да празнувате романтика, скрита в заливите, където по-бавният темп на живот разкрива удоволствията, с които Южна Италия е известна.

10. Таормина

Още топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Чудесата на Таормина улавят духа на Сицилия. Древните гърци създават града на скалист хълм с изглед към водата. Калдъръмените булеварди и панорамите, които се простират от връх Етна до Йонийско море, ви обгръщат във вечна романтика.

Гръцкият театър излъчва страст и се използва за летни представления. Очарователното съседно село Кастелмола се намира над Таормина, предлагайки страхотна гледка към плажовете, Етна и буйните цветове на градините на Наксос. Природният резерват поддържа птици, гущери и място за слънчеви бани, за да се припичат на средиземноморското слънце.

Екскурзиите за авантюристи могат да доведат до върха на Етна или руините на Агридженто, да посетят бурните води на дефилето Алакантара или да погълнат от занаятите и антикварните магазини, осеяни по многоцветните алеи. Независимо дали пиете чаша вино или се отдавате на очарователната атмосфера, Таормина съчетава удоволствията на лукса с величието на безпроблемния чар, от широки булеварди до атрактивни кафенета, създавайки идилична романтика в Сицилия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин