Топ 5 на най-романтичните места в Италия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Автор: Peika.bg
Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

От замъци до древни руини, съблазнителна кухня до буйна природа, блестящи езера до тихи лозя, следващият списък предлага нашите препоръки за петте най-романтични места в Италия за следващото ви пътуване.

Италия е олицетворение на романтична дестинация с елегантни градове, уединени местенца, живописни брегове и изящни островни бягства. Съхранената традиция предлага автентична красота, а природните чудеса осигуряват очарователната атмосфера на книга с разкази.

От елегантните брегове на езерото Комо до вечнозелената провинция на Пиенца, разгледайте акцентите и далечните пътеки за интимни преживявания навсякъде.

1. Венеция

Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Венеция е най-очевидният избор, когато разглеждате най-романтичните места в Италия. Градът олицетворява страст, престиж и чар, докато гондолите плават по криволичещи канали и уединени калдъръмени алеи водят до прекрасни пешеходни мостове. Оживените кафенета изпълват обществените площади и улавят типичния вкус на европейския живот.

Венеция лесно се превръща в град на влюбените, някога дом на Джакомо Казанова и все още дом на запазения готически дизайн на двореца на дожите. Художествените галерии показват известни венециански художници, които вдъхновяват, докато базиликата Сан Марко предлага безупречна позлатена фасада с искрящ интериор, който разкрива повече от 1200 години религиозна преданост.

Дворците от ренесанса създават романтична атмосфера заедно с круизните гондоли, живо муранско стъкло и разпръснатата емблема на крилатия лъв на Венеция. Независимо дали ще се отдадете на гледка към града при изгрев над тихия площад Сан Марко или се разхождате ръка за ръка из автентичен квартал, можете да се насладите на спокойните води на венецианската лагуна.

2. Езерото Комо

Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Името на езерото Комо предизвиква образи на елегантни брегове, поръсени с лека мъгла. Регионът се простира в невероятната красота на италианските Алпи близо до границата на Швейцария. Малки платноходки се плъзгат по искрящата повърхност на водата, за да създадат един от най-бляскавите езерни райони в света, подчертан от околните планини. За разлика от съседните села, спокойните улици на Комо се съчетават с крайбрежна алея, сгушена срещу историческия център от 12-ти век.

Европейското усещане ви потапя в момента, позволявайки ви да се насладите на компанията и да наблюдавате минувачите по време на следобедно питие или в часовете на дълъг, продължителен обяд сред градските стени от 12-ти век. Приказната атмосфера подсилва стоическата брегова линия, която предлага панорами, плъзгащи се между фантастичните вили. Един от най-добрите начини да изживеете езерото Комо е в село Брунате и фара Фаро Волтиано. Гледката се открива към прекрасна природа и тихи планински прелести.

3. Пиенца, Тоскана

Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Малкият тоскански град Пиенца се чувства като усамотено бягство, скрито в един от най-популярните региони на Италия. Докато градове като Флоренция, Пиза, Лука и Сиена са взели по-голямата част от признанието, Пиенца е романтична страна на чудесата, далеч от оживените, претъпкани улици на много тоскански дестинации. Статутът на ЮНЕСКО за световно наследство защитава очарователната архитектура и културата, която олицетворява идеалния ренесансов град.

Проектиран от древността, предназначен да въздейства върху човешката душа и да стимулират благосъстоянието, градът не само предлага визуална красота, но и страстна атмосфера. Средновековните стени продължават да се увиват около краищата на града и предлагат несравнима гледка към буколичния пейзаж на Вал д'Орча.

Красотата на Пиенца е вдъхновявала поети, писатели и художници от векове и е действала като декор за много от сцените, заснети във версията на Ромео и Жулиета от 1968 г. Това е рай за любителите на храната, които се стичат във Вал д'Орча, за да опитат възхитителни сирена и декадентски вина. Калдъръмените алеи съблазняват новодошлите и призовават влюбените по тесните улички отвъд Via dell'Amore, ценени като скрити кътчета с чудесен фон, подходящ за тайни срещи и откраднати целувки.

4. Верона

Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Няма по-добро място да отпразнувате любовта си от град Верона. Домът на известните любовници на Шекспир Ромео и Жулиета, градът има примамлива вечерна атмосфера, когато приглушените светлини проблясват през уютни алеи и прегръщат всичко наоколо. Разположен на два часа път от Венеция и Милано, можете да се насладите на гледки към околните хълмове и да се насладите на мечтаните брегове на река Адидже. Донкихотската романтика на града лъха от множеството скрити алеи и известни паметници.

Pozzo dell'Amore, Кладенецът на влюбените, е добре пазена тайна и Градината на двореца Giusti прегръща двойките в романтична прегръдка през късния ренесансов чар на великолепни фонтани и цъфтяща зеленина. Градината е дом на един от най-старите живи лабиринти в Европа за нотка на уникална романтика и вълнение.

Жулиета Капулет се е превърнала в покровителка на любовта през вековете и привлича посетители от цял ​​свят, които нетърпеливи да застанат в двора, където Ромео за първи път се изкачва на балкона. Хората пишат писма до Жулиета с молба за съвет относно проблемите във връзката им или да благословят любовта си. Това само засилва красотата на град, който вече е изпълнен с преданост, романтика и страст.

5. Капри

Топ 5 на най-романтичните места в Италия
Снимка: pixabay

Остров Капри в Тиренско море е уникална дестинация, известна с пищните залези, водния хоризонт и пленителни гледки към бреговата линия. Скалистите карстове, каменистите върхове и спорадичните плажове подчертават природната красота, докато град Капри разкрива богатата култура. Извиващи се калдъръмени алеи и лодки, плаващи към ефирните цветове на Синята пещера.

Спокойният град Анакапри предлага спокойна атмосфера, разкриваща уединено кътче на средиземноморския остров. През деня лодки прекосяват пъстрите води около скалистите открития на морските брегове на Фаралиони. Розмаринът и градинският чай растат диво в планините и провинцията. Римските руини украсяват пейзажа с майсторски архитектурни проекти, някога принадлежащи на императори.

Гледането на водата от всяка точка на острова съдържа същите кристално чисти нюанси на лазур. Тълпите се събират най-вече през късния следобед, докато освежаващият морски бриз духа по улиците. Уличните лампи се отразяват от варосаните стени на магазините, когато слънцето залязва и внася мека, успокояваща искра на отворените площади. Когато сте на Капри, вие сте в компанията на императори, холивудски звезди и влюбени, намиращи утеха в очаквания и неочакван блясък.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин