От 1 август стартира „Кино за пътешественици 2021” - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
От 1 август стартира „Кино за пътешественици 2021”
Автор: Peika.bg
От 1 август стартира „Кино за пътешественици 2021”

Пътешествията на кино ще стартират традиционно на 1 август и ще продължат до 15 август.

Събитието ще отведе зрителите до любими и малко познати дестинации, като началната точка за всички пътешествия са салоните на „Културен център G8” и „Евро синема”.

Четири филма ще имат своите ексклузивни премиери по време на „Кино за пътешественици” в София.

На 1 август зрителите ще видят „Сами из Азия”, представящ вълнуващото пътешествие на Илайджа Пост и възрастния му чичо, което стартира из непознатите кътчета на Китай,  преминава през Лаос и Тайланд, и финишира сред спиращите дъха красоти на храмовия комплекс Ангкор Ват в Камбоджа.

От 1 август стартира „Кино за пътешественици 2021”

Преди прожекцията на филма Мариана Панайотова ще сподели за своето пребиваване в Източен Китай и престоя си в град Нандзин.

На 4 август премиерно ще бъде показан филма „От Кейптаун до Кайро с влак” на южноафриканеца Ник Шоу, който предприема предизвикателството да стигне от Кейптаун до Кайро с наземен транспорт, основно влакове. Пътешествието му преминава през ЮАР, Мозамбик, Зимбабве, Замбия, Танзания, Кения, Етиопия, Судан и Египет.

От 1 август стартира „Кино за пътешественици 2021”

Преди прожекцията зрителите ще се срещнат с Георги Златев, който заедно с Маргарита и Цветин Шущаркови, пътува из участъка от Египет, през Судан до Етиопия. Публиката ще може да се сдобие и с книгата на семейство Шущаркови „Палецът на свободата”, съдържаща част от вълнуващите пътешествия на „Вълшебния керван”.

На 10 август Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще разкажат за пътуването си из Приднестровската молдовска република, а след това зрителите ще видят филма „Крепост”, представящ отблизо Приднестровието. 30 години след краха на СССР, в Европа все още има място, където гордо се извисява и е на почит бронзовата статуя на Ленин. Тук всички си спомнят с носталгия за добрите стари времена на Съветския съюз и все още старото правило за забрана да се правят снимки по ж.п. гарите е в пълна сила.

На 13 август ексклузивно ще бъде показан филмът „Спомени от Изтока”. Историята на пътешественик от ледена Финландия, посветил живота си на монголските легенди и японската поезия. Пътуване из Далечния изток в миналото и настоящето, в монголската тундра и модерния японски мегаполис, през спомените на преродена монголска душа, намерила покой в едно финландско тяло.

От безкрайните пясъци на Сахара, през прашните пътища на Етиопия и хладната красота на Исландия до красивите културни паметници на Исфахан  - „Кино за пътешественици” ще покаже 17 филмови пътешествия в рамките на 15 дни, от 1 август до 15 август, всяка вечер в „Културен център G8” и „Евро синема”.

Ден преди началото на събитието, на 31 юли, в „Културен център G8” ще се състои вечер посветена на Япония, по време на която Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще разкажат за своите приключения в Страната на изгряващото слънце, а ексклузивно ще бъде показан филмът „Глътка чай”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин