Отвориха Мачу Пикчу за един турист - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Отвориха Мачу Пикчу за един турист
Автор: Peika.bg
Отвориха Мачу Пикчу за един турист

Перу отвори руините на Мачу Пикчу за японски турист, чакал почти седем месеца, за да посети цитаделата на инките, след като бил блокиран в южноамериканската страна по време на пандемията от коронавирус.

Посещението на Джесе Такаяма в архитектурния комплекс станало благодарение на специално искане, което той подал, докато бил принуден да остане от средата на март в град Агуас Калиентес, каза перуанският министър на културата Алехандро Нейра.

Японецът станал първият посетител на културната забележителност от седем месеца.

Първоначално той планирал да остане в Перу няколко дни, за да може да разгледа построената преди над 500 години цитадела.

Нейра каза, че през ноември руините на Мачу Пикчу ще бъдат отново отворени за перуански и чуждестранни туристи при капацитет 30% от обичайния брой посетители, който е 675 на ден.

Мощната империя на инките е оставила своето колосално наследство в планините на Перу. Едно от нейните най-величествени творения е археологическият комплекс Мачу Пикчу.

Инките са последната напълно формирана, местна цивилизация преди пристигането на Колумб в Северна и Южна Америка. Комплексът е построен през 1450 г. и е изоставен век по-късно. Той ни дава невероятна представа за вярванията и мощта на инките. От 1983 г. Мачу Пикчу е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Той не само е най-посещаваната забележителност в Перу, но и е обявен за едно от новите 7 чудеса на света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин