Пътешествие в Халиско - сърцето на Мексико (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътешествие в Халиско - сърцето на Мексико (част 1)
Автор: Peika.bg
Пътешествие в Халиско - сърцето на Мексико (част 1)
Снимка: wikipedia

Добре дошли в сърцето на Мексико, където покритите с джунгла планини се издигат от морето, сините полета от агаве покриват обширни хълмове и древната история оживява в колониалните и селските чудеса.

Всеки, който иска да изпита типичното Мексико, със сигурност ще го намери в западната мексиканска държава Халиско, родното място на музиката на мариачи, текилата и много други класически мексикански традиции.

В центъра на всичко стои столицата на щата Гуадалахара с изисканата колониална архитектура, оживените занаяти и художествената сцена и разнообразното гастрономическо предложение, което ще ви накара да си оближете пръстите.

За известното великолепно плажно време се отправете на запад към тихоокеанския град Пуерто Валярта и се отпуснете върху пясъците с палми и се потопете в богатите на дивата природа води на Баия де Бандерас.

Дори туристите, които са предпазливи заради пандемията, могат да си почиват лесно тук, може би при бягство в пустинята до прохладните планини на Сан Себастиан дел Оесте или на еднодневна екскурзия до Текила (да, това е питие и дестинация).

Ето по-подробен поглед към регион, който е толкова емблематичен за Мексико.

Гмуркане, хранене и наблюдение на дивата природа в Пуерто Валярта

Можете лесно да прекарате седмици в посещение на забележителностите в и около огромната Бахия де Бандерас с формата на полумесец на Пуерто Валярта с блестящата брегова линия. По-голямата част от действието се развива по калдъръмените улички на ефервесцентния исторически център на Пуерто Валярта, но ще намерите много забавления на открито извън туристическата зона.

За истински акцент в Пуерто Валярта се качете на водно такси от кея на Плая де лос Муертос и се отправете към най-южните му плажове, след което просто отскочете до искрящото заливче по ваш избор: селата Йелапа, Кимиксто и Плая Маяхуитас са дом на каскада водопади, кристални места за гмуркане с шнорхел и хотели на хълмове, скрити в джунглата.

Пуерто Валярта предлага и някои от най-добрите места за гмуркане на тихоокеанското крайбрежие и дори не-гмуркачи се хвалят за емблематичното заливче Majahuitas.

След като сте натрупали опит във водата, върнете се обратно до историческия център на Пуерто Валярта и разгледайте многобройните възможности за хранене, вариращи от достъпна улична храна до шикозни ресторанти с морски дарове, предлагащи улова на деня.

Shack е мястото за посещение, за да получите риба тако в стил Baja. Или можете да опитате малко от всичко на тако обхождане с Vallarta Food Tours.

За интересно хапване, посетете северно от туристическия център до настъпващия квартал Версал, където готвачът Мемо Вулф ви приветства със своите ежедневни специалитети и местно произведена рацила (дестилирана напитка от агаве) в бистро Barrio.

След вечеря разгледайте центъра на града. Отпуснете се от La Bodeguita del Medio в Zona Centro за кубинска музика на живо и мохито или се разхладете в произволен брой приятни барове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин