Пътувай от креслото: Спиращо дъха птиче явление - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Спиращо дъха птиче явление
Пътувай от креслото: Спиращо дъха птиче явление
Снимка: Walter Baxter

Изразът "изумителен синхрон" най-точно описва полета на хиляди птички, танцуващи в небето

Това е определението, което можете да прочетете в края на невероятното видео, заснето от младите англичанки Софи Клив и Либърти Смит.

Пътешественичките плавали с кану по източно ирландското езерото Шанън, когато изведнъж се оказали зрители на този зрелищен природен феномен, който може да се види в началото на зимата.

Всички скорци са някак магически свързани един с друг и променят посоката си на летене почти мигновено. Дори учените, които упорито изследват този феномен, не могат да обяснят напълно загадъчната координация между птиците.

Това необикновено видео беше показано на множество кино фестивали през изминалите години, а ние мислим, че напълно заслужава популярността си. Когато видите този спектакъл, веднага ще разберете защо. Чудото на природата е съвършено.

Сигурно уверено ще кажете, че музиката допринася най-много за емоцията от видеото, но в крайна сметка кое е най-важното? Най-важното е да изпитате онова невероятно чувство на удивление. Точно него можем да усетим, когато на края на видето момичетата се споглеждат със светнали очи. Приятно гледане! 

Murmuration from Islands & Rivers on Vimeo.

 Вижте и още от поредицата Пътувай от креслото!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин