Перлата на Катар - един луксозен изкуствен остров - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Перлата на Катар - един луксозен изкуствен остров
Автор: Peika.bg
Перлата на Катар - един луксозен изкуствен остров
Снимка: wikipedia.org

Нека ви отведем до едно от местата в арабския свят, което ще ви накара да се почувствате като в приказка. 

Катар например е едно от онези места, в които безкрайните пустини се превръщат в модерни градове, а в морето се строят острови. Именно това е една дестинация за любителите на лукса и екзотичните почивки.   

В Катар се намира един истински рай на земята – Перлата-Катар. Това е изкуствен остров, който представлява един невероятен оазис и впечатлява със своята уникалност, красота, иновативност и най-вече лукс, който е във всеки един детайл.

Перлата на Катар - един луксозен изкуствен остров
Снимка: wikipedia.org

Островът е с капацитет да побере 41 000 посетители. С ключово значение е и местоположението на архипелага. Намира се точно в сърцето на Персийския залив и в близост до главните търговски центрове на Средния изток. 

Перлата-Катар е изкуствено място, което е предвидено за живеене и за удоволствие. Има вили с гледка към морето, елегантни къщи, луксозни апартаменти и офиси, 5-звездни хотели, магазини на най-известните световни марки и изискани ресторанти. Това луксозно местенце се простира на близо 4 млн. кв. м исе намира на 350 м навътре в морето

Перлата на Катар - един луксозен изкуствен остров
Снимка: wikipedia.org

Средствата, вложени в изграждането му са огромни, а целта на острова е да предостави всякакви удобства на чужденците и на самите катарци. От модерните кафета и ресторанти до сигурността и спокойствието във всяко ъгълче от острова и пристанище за яхтите, всичко тук е в името на доброто прекарване на посетителите и живущите. 

Островът впечатлява със своята форма на огърлица с перли. Преобладаващите стилове при дизайна на Перлата-Катар са средиземноморският и венецианският. Сградите на острова са единствените в Катар, които могат да бъдат собственост на чужденци. Част от него са и 9 малки частни острова, до които не може да се достигне свободно. Достъпът до тях е ограничен. Все пак луксът има своята цена, която при всички случаи не е никак ниска.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин