Приказната къщичка за книги в Сливен - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Приказната къщичка за книги в Сливен
Автор: Мария Ангелова

След като ви разказахме за къщичката за книги в Пловдив, научихме, че този тип приятни градски съоръжения се множат из цяла България и вече такава има и в Сливен.

Намира се на едно от най-логичните места, където бихте очаквали да я откриете – в парк, сред пейки, където човек може да почете на спокойствие. Идеята е простичка – всеки може да вземе книжка за четене или да остави такава, която повече няма да чете (идеята на буккросинга). 

Зад проекта за къщичката за книги в Сливен стоят Стефан Русинов, баща му Русин Русинов, както и Росен Русев, Желяз Илиев и Богуслава Ясек от сдружение „Блян за романтика, цветя и космос” и Красимир Аргиров и Йордан Иванов от „Кронос графикс”.

"Основната цел на къщичката е да срещне маршрути, които досега само са се разминавали. Да създаде усещане за общо, за взаимодействие, взаимосвързаност и взаимозависимост, със самото си присъствие, дори никой да не взима и оставя книги", споделя Стефан Русинов пред Сливен прес.

Първите заглавия в Къщичката са от личната библиотека на Стефан.

"В деня, в който я сложихме, прекарах доста време на пейка в градинката, шпионирайки. Хора се спираха почти постоянно, разглеждаха, усмихваха се, радваха се. Едно момче остави книга, впоследствие видях, че някои от книгите липсват, а са добавени други", разказва още Стефан.

Къде: Къщичката за книги се намира в самия център на Сливен, в градинката до катедралния храм “Св. Димитър”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин