Природата vs. фейсбук в 10 рунда - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Природата vs. фейсбук в 10 рунда
Автор: Таня Стоилкова
Природата vs. фейсбук в 10 рунда
Снимка: Thinkstock/Guliver

Чувствате ли се пристрастени към социалната мрежа фейсбук? Искало ли ви се е някога да се отървете от нея? Сигурно дълбоко в себе си знаете, че разходка сред природата ще ви се отрази много по-добре, но се разкъсвате между двете. Даваме ви (само) 10 причини, които да ви помогнат да вземете правилното решение.


1. Фейсбук е депресиращ

Изследване на Университета в Мичиган доказва, че колкото повече човек използва фейсбук, толкова по-неудовлетворен е от живота си. Фейсбук позволява на всеки да филтрира живота си и да го покаже в най-добрата му светлина или направо да го покаже в несъществуваща светлина. Така че не е нужно да се чудите какво не е наред с вашия живот. Това, което не е наред, е постоянното сравнение с фейсбук илюзиите на останалите.

2. Фейсбук не ви кара да мислите

Фейсбук не стимулира особено мисловните процеси в човешкия мозък. Напротив. Вярно е, че в пространството ще намерите изобилие от мъдри мисли и сентенции за живота. Но целта на социалната мрежа далеч не е да накара потребителя да мисли. Всичко в нея е елементарно, лесно, масово.

3. Общуването не е истинско

Във фейсбук обикновено се общува, разговаря и споделя с много хора. В много случаи те дори не се познават и едва ли някога ще се запознаят. Вместо това обърнете внимание на истинските си приятели и познати в реалния свят.

4. Фейсбук увеличава неграмотността

Това се отнася особено за децата.  Правописните примери от фейсбук далеч не са добри. Примери за потресаваща неграмотност на хора в зряла възраст има много. Не че са изпуснали последния влак да поправят нещата, но фейсбук ги държи достатъчно ангажирани, за да не се качат на него.

5. Природата дава енергия

Доста хора сядат пред компютъра и влизат във фейсбук, за да… си починат. След няколко часа подобна почивка човек е изтощен, уморен, схванат и без капка енергия. Магнитните полета и вибрации около компютъра оказват негативно влияние върху организма. За сметка на това няколко часа навън, под слънцето, сред зелените поляни и миризмата на цветя ще ви зареди с толкова енергия и жизненост, колкото фейсбук няма да ви даде дори за години.

6. Реални запознанства

Говорим за истински запознанства на живо. Седейки пред фейсбук унищожавате шансовете си случайно да се сблъскате с някой, да му се усмихнете, да го заговорите, да се запознаете, да намерите приятел или любов по стария, класически и романтичен начин.

7. Природата лекува

В случай, че решите по-често и по-редовно да натискате хиксчето на фейсбук и излизате сред природата, ще се радвате на жизненост, пълноценен сън и по-малко стрес. Ще се почувствате истински щастливи, когато болката в кръста, гърба, колената, очите, главата (или друго място) започне да изчезва. Със сигурност част от оплакванията ви се дължат на многото часове пред компютъра и неправилна стойка. И ако работата ви е свързана с компютър, защо трябва да прекарвате и свободното си време пред него? Раздвижването сред природата е естествено лекарство за много болести.

8. Природата ще ви направи по-красиви

Ако другите причини не ви се струват основателни, то поне от чиста суета е по-добре да изберете природата. Освен приятна фигура, чистият въздух ще се отрази добре и на кожата ви, както и на най-важното - на настроението ви, което е ключов елемент от красотата.

9. Фейсбук отнема времето и пречи на работата

Ако си направите експеримент и не използвате фейсбук известно време, ще установите с колко много свободно време разполагате (същото се отнася и за цигарите, но това е друга тема). Това време може да посветите на децата, близките, приятелите, забравените хобита и малките удоволствие, а това със сигурност ще ви донесе повече радост. Освен това ще установите колко по-добре се справяте в работата или ученето.

10. Споделете нещо хубаво във фейсбук

Най-вероятно още не сте готови окончателно да се разделите със социалната мрежа, а и няма нужда да го правите. Но за да има какво да споделите, отидете сред природата. Откриването на интересни и красиви места заслужава да бъде споделено.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Охльо Бохльо, 20.09.2013 | 15:15
хахаха :) Доживяхме и това сравнение,по дяволите, природата разбира се!
Абонирайте се за нашия бюлетин