С какво може да ви привлече Норвегия? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С какво може да ви привлече Норвегия?
Автор: Peika.bg
С какво може да ви привлече Норвегия?
Снимка: pixabay

Същността на привлекателността на Норвегия е забележително проста: това е една от най-красивите страни на земята.

Разтърсващи пейзажи

Невероятно стръмните норвежки фиорди с изключителна прецизност изрязват прорези от назъбената брегова линия дълбоко във вътрешността. Ледници, величествени и славни, се извиват от ледени полета, които се нареждат сред най-големите в Европа. На други места планинският терен на вътрешността на Норвегия наподобява крепостните стени на толкова много крепости и отстъпва на скалисти крайбрежни острови, които се издигат от водите като привидения. След това, разбира се, има очарователната и зашеметяваща красота на Арктика. И където и да се окажете в тази най-необикновена страна, тези пейзажи служат като фон за някои от най-красивите села в Европа.

Призивът за действие

Да се ​​наслаждаваш на природата в Норвегия е много хубаво занимание и това е една от най-вълнуващите и разнообразни дестинации за приключенски туризъм в Европа. Докато някои от предлаганите дейности са насочени към младите, енергични и безстрашни, на повечето – като туризъм от световна класа, колоездене и рафтинг през лятото и каране на кучешки шейни, ски и моторни шейни през зимата – може да се наслади всеки в разумна форма. Независимо дали сте тук за безкрайни летни възможности, или за снежни спортове и вълнения за душата от Северното сияние през зимата, тези дейности са вълнуващо средство да се доближите до природата.

Скандинавска изтънченост

Контрапунктът на винаги присъстващата природна красота на Норвегия се намира в нейния оживен културен живот. Норвежките градове са космополитни и демонстрират известния скандинавски усет към дизайна през вековете. Берген, Тронхайм и Олесун със сигурност трябва да се наредят сред най-фотогеничните градове в Европа, докато съвременните вдъхновени от Арктика архитектурни икони украсяват както градове, така и отдалечени селски райони. Храната също е културна страст, чрез която норвежците прокарват границите на иновациите, дори когато черпят дълбоко от любовта към традицията. В същото време натовареният календар от фестивали, много от които с международна известност, си струва да планирате пътуването си.

Прекрасна дива природа

Що се отнася до дивата природа, Норвегия има малко връстници в Европа. Тук можете да наблюдавате китове – гърбати и косатки, в зависимост от сезона – край Анденес, Стьо или Тромсьо, докато интериорът предлага диви северни елени, праисторически волове, лос или арктически лисици. Наблюдаването на птици също е интересно, като например мигриращите морски птици на Рунде и Варангер. Но още по-интересната част се крие във високата Арктика на Норвегия, в Шпицберген, където полярните мечки и моржовете са плакатните видове за пустиня с рядка, драматична и несигурна красота.

Сещаме се за още много причини, но ще се радваме да чуем и вашето мнение. Харесвате ли Норвегия? С какво ви привлече?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин