С кану на Таити - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С кану на Таити
Автор: Елена Исаева
С кану на Таити
Снимка: pixabay.com

Остров Таити е най – големият остров в архипелага Дружествени острови, Френска Полинезия, намиращ се в южната част на Тихи океан. Това е островът с най – красивите залези в света. Можете да го посетщавате през цялата година, но може би най – предпочитаното време е сухият сезон – от месец май до месец октомври. Таити е едно от най – магнетичните места на планетата. Той предлага екзотична природа, незабравими приключения.

 

Тук можете да се гмуркате в уникалните тюркоазени води на океана, да сърфирате на плажовете с черен пясък, да се изкачите до някой високопланински водопад, да се насладите на изобилието от уникални и невиждани цветя, да се запишете на курс по таитянски танци и да уловите магията и уникалността на това незабравимо място или рано сутринта да отидете с местните да ловите риба. Какво повече може да поиска човек? Всичко това е събрано в една дестинация, мечтана и целогодишно посещавана от хиляди туристи, място, предлагащо условия за незабравима почивка, релакс и положителен заряд. Тук се правят и едни от най – прекрасните снимки с канута, на фона на залязващото слънце, които винаги ще ви напомнят за фантастичните ви изживявания и моменти.

С кану на Таити
Снимка: pixabay.com

 

Наемете си лодка и се впуснете в пътешествие край брега, за да се насладите на природните дадености от друг ъгъл, за да се почувствате местен и да се слеете с духа и таитянската атмосфера.

Ако сте любители на спорта, можете да посетите острова в началото на месец септември, когато се провеждат състезанията с канута на Лиуардските острови – Хуахун, Раятеа, Тахаа или Бора Бора. Където и да сте, състезанията са униклани. Можете да се местите из островите, за да следвате всички състезания – от старта до финала. Хавайки Нуй Ваа – така е наречено самото състезание е единствено по рода си преживяване в океана. Ще ви е необходима лодка, за да сте по – близо до кану – надпреварата.

Всяка година се събират около 2 000 състезатели, идвайки от Таити, Нова Каледония, Туамоту, Хаваи, та дори и от Франция. Надпреварата е доста оспорвана, участниците влизат в битка по кану на най – добрите отбори в света. Повече от 100 лодки вземат участие в това предизикателство, превърнало се в шоу на зрителите и туристите, но и изпитание за участниците. Необходима е много добра физическа подготовка и издръжливост за състезателите.

С кану на Таити
Снимка: pixabay.com

 Първият ден включва 45 – километрова надпревара от Хуахин до свещения остров Раятеа, или около 4 часа гребане в океана. На втория ден е спринтовото състезание в рифа – от Раятеа до Тахаа, протичайки около 90 минути. А на третия ден изпитанието е 52 – километрово, или около 4 часа – прекосяване на океана от Тахаа до плажа Матира на Бора Бора.

Сътезаващите се канута да придружени през цялото време от поддържащи лодки и екипи. Ентусиазираната публика очаква с нетърпеливи възгласи победителите, приветсвайки ги диво. Първенците се окичват с венци от цветя, под звуците на местни барабани. Създава се празнична атмосфера, която няма аналог в света.

Ако имате мечта да посетите тези уникално красиви места и да изживеете емоцията на залеза с кануто, то не се колебайте, а действайте, за да се включите в изживяването.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин