Събития за деца този уикенд (14-15 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (14-15 декември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Събития за деца този уикенд (14-15 декември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сега е най-любимото време през годината за децата - всичко е приказка, Коледа и очакване на подаръци. Споделете празничното настроение с децата си и посетете заедно някое от събитията за деца този уикенд (14-15 декември).

Кармен - история с рози

Срещнете децата си с магията на музикалните инструменти! Концертът-спектакъл "Кармен - история с рози" е по музика на Бизе-Шчедрин. Музиката е от Quarto Quartet, а с балетна стъпка на сцената ще се появят малките балерини от Vaya Dance. 19 часа, Софийска филхармония. Още информация за "Кармен - история с рози"

14 декември, София

Уикенд за деца в Bulgaria Mall

Всяка събота от 11:00 ч. музикални педагози ще приветстват малки и големи да се присъединят към уроците по ударни инструменти, а всяка неделя от 11:00 часа малчуганите ще имат възможност да гледат забавни театрални постановки от различни театрални трупи. Повече за уикендите в Bulgaria Mall.

14-15 декември, София 

Пинокио - постановка за деца

Куклен театър за историята на един от любимите приказни герои - Пинокио. Гледайте в Младежки театър Николай Бинев на 14 и 15 декември от 11 часа. Вижте още от програмата на Младежкия театър.

14-15 декември, София

Коледна работилница и базар в Пловдив

Всяко дете и възрастен може да се включи в коледната работилничка на коледния базар в Mall Galeria Пловдив. Научетет подробности за коледния базар в Пловдив.

13-15 декември, Пловдив

Коледни базари в България

Декември е месецът на усиленото търсене и избиране на коледни подаръци, за което си има чудесни местенца – коледните базари. Освен това всеки базар е подготвил специални изненади за най-малките си посетители. Вижте къде и кога се организират коледни базари в някои по-големи български градове.

Целият декември, цяла България

Коледа за деца във Велико Търново

И в събота, и в неделя във Велико Търново децата ще могат да се включат в коледни забавни събития - коледна работилничка, анимация за деца, илюзионисти, куклен театър... Вижте пълната програма по часове на Коледа за деца във Велико Търново.

13-15 декември, Велико Търново

Тайнството на прилепите - в Софийския зоопарк

Изложба, посветена на тайнствения живот на прилепите, се откри в Софийския зоопарк. Подробности за изложбата.

до края на март, София

Древен Египет идва в Търговище

В Славейковото училище в Търговище ще бъде открита изложбата „Сюжети от Египет. Находки от българските музеи” на Регионален исторически музей – Шумен. Търговищките граждани ще могат да видят автентични артефакти, свързани с Древния Египет. Подробности за изложбата.

до 14 март 2014 г., Търговище

Конкурс за приказка "Един ден Хитър Петър се озовал в Габрово..."

Клуб "При Хитър Петър" в музея Дом на хумора и сатирата кани учениците от първи до седми клас да вземат участие в най-новия конкурс - Напишете приказка, която да започва така - "Един ден Хитър Петър се озовал в Габрово...". Подробности за конкурса.

до 15 ноември 

Конкурс за илюстрована приказка

Детско-юношеският отдел на Столична библиотека и Центърът за научни изследвания и информация "Ханс Кристиан Андерсен" към специалност Скандинавистика в СУ "Св. Климент Охридски" обявяват конкурс за илюстрована приказка. Могат да частват деца от 7 до 14 години. Подроности за конкурса ще намерите тук.

до 10 декември, цялата страна

Смолян през фообектива - фотоконкурс за ученици

Стартира ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, посветен на Освобождението на Родопите. Творбите на младите фотолюбители трябва да отразяват бита, културата, образованието, младежките дейности, историята, забележителностите и природата на Смолянска община през четирите годишни сезона. Подробности за конкурса тук.

до 31 август 2014 г., цяла България

Коледни ателиета в Етнографския музей

През уикенда в Етнографския музей в София децата могат да изработят сами коледна украса, картички, сурвачки и какво ли още не. Вижте подробности за събитието тук.

14-15 декември, София

Коледа в символи и знаци - изложба

Ако искате да научите нещо повече за коледните обредни хлябове, можете да го направите в Етнографския музей в София на изложбата Коледа в символи и знаци.

от 13 до 31 декември, София

В очакване на Коледа - традиционно тържество

Тази неделя Националният исторически музей става домакин на детско тържество с коледни песни, подаръци и много изненади. А специален гост ще бъде и самият Дядо Коледа.

15 декември, София

 

***

Това не е актуалният уикенд? Вижте всички дати от категория Събития за деца този уикенд!

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове. 

Или вижте къде в България има музеи с детски кът.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин