Събития за деца този уикенд (19-21 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (19-21 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (19-21 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).


Аз обичам да играя и творя - лятна вакация в арт-къща "Куклите"

2-26 юни, София

Лято е! Време за игри, забавлeния и много настроение в Арт-къща "Куклите". Програмата дава възможност на децата да развият творческите си заложби и креативно мислене. Докато творят и играят, по естествен и забавен начин те научават нови неща, разширяват културния си хоризонт и се учат да общуват помежду си. Програмата обхваща 4 теми - всяка разработена в рамките на една седмица. Може да се участва за седмица, месец, ден или полуден. Всяко дете в личен дневник отразява наученото и впечатленията си след занятията през деня. При хубаво време, се предвиждат занятия и във Вътрешния двор на Арт къща "Куклите". Научете повече за ваканция в арт-къща Куклите.

*

Лято в музея - училище за деца

2 юни - 3 юли, четири музея в София

Национален политехнически музей, Национален природонаучен музей, Национален археологически музей с институт и музей при БАН (Археологически музей), Национална художествена галерия съвместно с Фондация Изиарт организират лятно училище в периода от 2 юни до 3 юли, по време на лятната ваканция. Със специално разработена програма четирите музея в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 12 години. Програмата е във всеки музей е петдневна  (от понеделник до петък) и ще се провежда през всяка от петте седмици на месец юни (включително до 3 юли). Информация за Лято в музея.

*

Биоприключение - приключенска занималня за деца

20 и 21 юни, София

Сдружение “Екотворци” и читалище “Роден край-1931” организират приключенска занималня за деца “Биоприключение”. Темата тази седмица е "Сърцето на гората". Заниманията са подходящи за деца от 5 до 10 години. Подробности за Биоприключение.

*

Концерт на възглавници

21 юни, София

Класическа музика в парка! На 21 юни, най-дългия ден от годината, Концерти на възглавници ще посрещнат първия ден на лятото с едно голямо и различно събитие в Парка на красотата зад столичния хотел “Хилтън” с начален час 19:00. Къде, ако не навън, под топлите слънчеви лъчи, седнал на зелената трева, би искал да бъде човек в такъв ден? А още повече, че освен зрител, този път всеки един почитател на класическата музика ще може да стане част от създаването на самия концерт. За първи път в историята на Концерти на възглавници, публиката ще бъде съпродуцент на събитието, а всеки един съпродуцентски пакет включва подарък – ръчно надписана персонализирана възглавница. Повече за събитието.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Фестивал на дивите цветя в Родопите

20-28 юни, няколко смолянски села

Пешеходни и велотурове, фотопленери, творчески ателиета за деца и възрастни, тур в каньона на Гарга дере и вертикалните градини с Орфеевото цвете – силивряка, велотур до изворите на Арда и поход по екопътека „Кърджалийски камък” - това са само част от заниманията, с които Родопите ще ви накарат още повече да се влюбите в тях по време на втория Фестивал на дивите цветя в Родопите. Вижте програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

*

One Design Week - програма за деца

19-28 юни, Пловдив

От щастието да направиш свое зайче от текстил през предизвикателството да нарисуваш чувство, да конструираш робот от кашони или да изработиш модел на компютърна мишка. One Design Week е приготвил куп интересни занимания за децата. Подробности и програма на детската програма на Оne Design Week 2015.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин